Tanjević: Razmišljamo o Istanbulu, iako ne znamo s kim ćemo igrati

"Znali smo kako je važna utakmica, ali i kako smo počeli jučerašnji meč protiv Hrvata. O tome smo pričali na sastanku i bolje smo otvorili ovaj susret. Čitav meč smo odigrali dobro u odbrani, što nam je pomoglo da postignemo dosta lakih poena, a postigli smo dosta koševa i iz reketa", kazao je Filip Barović
92 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Mihailović Eurobasket, Foto: FIBA Europe
Vladimir Mihailović Eurobasket, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 05.09.2017. 14:42h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora je rutinski stigla do druge pobjede na Eurobasketu i osnovnog cilja - plasmana u osminu finala.

Savladala je Češku 88:75, u meču u kome je od početka do kraja držala i diktirala ritam...

"Ovo je za nas bila kvalifikaciona utakmica, koju smo kontrolisali 40 minuta. U drugoj polovini posljednje četvrtine smo spustili ritam i mislili kako da sačuvamo igrače od povreda za naredne utakmice", kazao je selektor Bogdan Tanjević.

"Već mislimo o Istanbulu, jer znamo da ćemo biti tamo. Ali, respektujemo Rumuniju i igraćemo punom snagom taj meč".

O rivalima u osmini finala, Tanjević ni ne može da razmišlja, s obzirom da je situacija u grupi D komplikovana nakon pobjede Letonije nad Rusijom.

"Ne znamo s kim čemo igrati i ne možemo da razmišljamo o tome. Grupa sa kojom se ukrštamo je najjača, Turska kao domaćin možda i ne prođe, a Srbija može da bude i treća. Niko ne zna šta će se tamo dešavati", kazao je Tanjević.

Filip Barović je istakao da su igrači bili svjesni važnosti utakmica.

"Znali smo kako je važna utakmica, ali i kako smo počeli jučerašnji meč protiv Hrvata. O tome smo pričali na sastanku i bolje smo otvorili ovaj susret. Čitav meč smo odigrali dobro u odbrani, što nam je pomoglo da postignemo dosta lakih poena, a postigli smo dosta koševa i iz reketa", kazao je Barović.

Česi su na prethodnom Eurobasketu bili najprijatnje iznenađenje, ali bez Jana Veselog i Blejka Šilba u Klužu su bili potpuno nemoćni.

"Imamo šest-sedam igrača koji nikada nisu nastupali na ovom nivou, ali borba i karakter nemaju veze sa kvalitetom. Fali nam mnogo visokih igrača, što je Crna Gora sa dominantnim košarkašima na poziciji pet koristila. Pokušali smo da izbjegnemo to, ali kad bismo skupili odbranu i onemogućili ih da daju koševe, kaznjavali su nas spoljnji igrači", kazao je selektor Češke Ronen Ginzburg.

Prva zvijezda češkog tima Tomaš Satoranski bio je veoma razočaran.

"Teško mi je, vrlo sam razočaran igrom u posljednje dvije utakmcie. Prije dvije godine naša ekipa je imala identitet i karakter, sada to nemamo i teško mi je kad to ne pokažemo. Imali smo sastanak nakon meča protiv Mađarske, znali smo da nam je ova utakmica biti ili ne biti, ali smo se borili samo posljednjih pet minuta, kada je sve bilo riješeno", kazao je Satoranski.

Bonus video: