Mirotić potvrdio da ide iz Barse: Dvije godine nismo pričali o plati

"Jedino objašnjenje koje sam dobio je da klub želi da ide drugim putem", poručio je rođeni Podgoričanin

13773 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nikola Mirotić ide iz Barselone na kraju sezone, sada je to potvrdio i sam košarkaš nakon što se sedmicama spekulisalo o rastanku.

Rođeni Podgoričanin navodno ima dogovor sa Olimpijom iz Milana, a u intervjuu za katalonski Mundo deportivo nije krio da je razočaran zbog načina na koji se završava njegova trogodišnja misija u Barsi.

Spekulisalo se da mu je Barselona ponudila da ostane, ali za upola manju platu, što bi trebalo da iznosi oko dva i po miliona eura po sezoni...

To, tvrdi Mirotić, nije istina.

"Niko mi nije ponudio objašnjenje. Kao prvo, volio bih da mi je sve saopšteno na drugačiji način, u nekom drugom periodu, od nekih drugih ljudi sa vrha. Moj agent je već pričao sa klubom i rekao: "Ako je ovo ekonomsko pitanje, hajde da razgovaramo, da vidimo da li možemo nešto da uradimo", rekao je Mirotić.

U suštini mu Barsa ništa nije ni ponudila.

"Nismo pričali o tome dvije godine. I nadao sam se da bi to moglo da se dogodi ovog ljeta. Već sam jednom pomogao klubu. Zašto to ne bih uradio opet, zašto nismo sjeli da pričamo, da nađemo rješenje? Veoma sam srećan u Barseloni, ali jedino objašnjenje koje sam dobio je da klub želi da ide drugim putem", poručio je Mirotić.

Bivši španski reprezentativac je u Barsu stigao 2019. nakon pet godina provedenih u NBA ligi, a onda je 2020. produžio ugovor do 2025...

Bonus video: