Pljevaljski gimnazijalci će u Skoplju igrati na prvom Evropskom školskom prvenstvu u košarci

Evropsko školsko prvenstvo u košarci organizuju Savez za školski sport Sjeverne Makedonije i Evropska federacija za školski sport.

2376 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazijlaci iz Pljevalja su prvaci Crne Gore, Foto: CGŠSS
Gimnazijlaci iz Pljevalja su prvaci Crne Gore, Foto: CGŠSS

Nakon Evropskog prvenstva u odbojci u Trebinju, na kojem je ženska ekipa Gimnazije “Slobodan Škerović” osvojila titulu šampiona Starog kontinenta, u Skoplju će se održati prvo Evropsko školsko prvenstvo u košarci, čiji je organizator Savez za školski sport Sjeverne Makedonije, a u saradnji sa Evropskom federacijom za školski sport.

Crna Gora će imati predstavnika na prvenstvu u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, i to državnog šampiona u muškoj konkurenciji - Gimnaziju “Tanasije Pejatović” iz Pljevalja, dok se prvak u ženskoj konkurenciji - Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice nažalost nije mogla organizovati, pa će propustiti ovaj šampionat.

Boje Gimnazije “Tanasije Pejatović” u Skoplju će braniti: Lazar Pupović, Pavle Pupović, Pavle Cvijović, Luka Rubežić, Lazar Mojović, Matija Ćaćić, Branko Tabaš, Aleksa Nenadić, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Janko Petrović i Miloš Milinković.

Trener ekipe je profesor Danko Despotović, vođa delegacije profesor Branko Bošković, dugogodišnji koordinator za školski sport a u ekspediciji će biti i mladi i perspektivni košarkaški sudija Nikola Dragojević.

"Za razliku od priprema za odlazak naših ekipa na Evropski šampionat u odbojci u Trebinju, kada smo imali dosta problema i bili blizu odustajanja od puta, sada je situacija znatno povoljnija. Prije nekoliko dana smo iz kabineta predsjednika Vlade obaviješteni da ćemo dobiti pomoć za odlazak u Skoplje, tako da smo se brzo organizovali i spremili ekipu na put", rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, profesor Budimir Vukićević.

Bonus video: