Nikola Peković ostaje predsjednik KSCG, na sljedećoj sjednici Skupštine se bira novi UO

Za dnevni red glasala 34 člana Skupštine, protiv je bilo 35, uz osam uzdržanih. Nikola Peković ostaje predsjednik i zakazaće sjednicu Skupštine, na kojoj će se birati novi Upravni odbor

25379 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Peković i Lukšić, Foto: Boris Pejović
Peković i Lukšić, Foto: Boris Pejović

Prvi krug za izbor predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore je propao, drugog neće ni biti.

Dnevni red Skupštine KSCG, koji je bio pripremljen, nije izglasan, zbog čega se nije ni došlo do izbora za najvažniju ulogu - predsjednika Upravnog odbora.

Za dnevni red su glasala 34 člana Skupštine, protiv je bilo 35, uz osam uzdržanih.

Kandidaturu su ranije podnijeli dosadašnji čelni čovjek nacionalne kuće košarke Nikola Peković i bivši predsjednik KSCG Igor Lukšić.

Kako dnevni red nije usvojen, proslavljeni košarkaš ostaje na funkciji predsjednika.

"Dnevni red Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore nije usvojen. U razumnom roku biće zakazana nova Skupština Košarkaškog saveza", saopšteno je iz KSCG-a.

Mandat aktuelnim članovima Upravnog odbora KSCG je istekao u januaru, dok je Peković 24. maja 2021. na mjestu predsjednika naslijedio Veselina Barovića.

On je jedini i dalje u mandatu, zbog čega će narednih dana, najvjerovatnije već u ponedjeljak, zakazati sjednicu Skupštine, na kojoj će se birati novi Upravni odbor.

Peković, dakle, ostaje predsjednik, a mogao bi da bude smijenjen samo ako ne bude izglasan njegov predlog za nove članove UO.

Bonus video: