"Imamo vremena za pripremu, protiv Letonije idemo na pobjedu"

Košarkašice Crne Gore sjutra (11.15, prenos TV Vijesti) protiv Letonije igraju posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva

6003 pregleda 3 komentar(a)
Nataša Mek, Foto: Fiba.basketball
Nataša Mek, Foto: Fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (11.15, prenos TV Vijesti) protiv Letonije igra posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva.

Nakon startne pobjede nad Grčkom, ekipa Jelene Škerović je sinoć izgubila od Španije. Crna Gora je u jednom trenutku prišla na minus jedan protiv "furije", mučila favorita, ali je na kraju izgubila.

Crna Gora bi pobjedom protiv Letonije osigurala drugu fazu, ali i u slučaju poraza, ako Španija savlada Grčku.

Ako u posljednjem kolu pobjede upišu Crna Gora i Grčka, naša selekcija bi se plasirala direktno u četvrtfinale kao prvoplasirani tim u grupi.

"Protiv Grčke smo ostvarili bitnu pobjedu, dok nam je protiv Španije malo falilo, bili smo na poen razlike. I mi mlađe smo dobile šansu i mislim da smo pokazale da možemo, da smo dio tima. Mnogo mi znači povjerenje trenera, da mogu da igram ovakva utakmice, protiv košarkašica koje igraju u jakim ligama. Protiv Letonije idemo na pobjedu, vidjećemo šta će biti", kazala je Ksenija Šćepanović.

Maja Bigović poručuje da će ekipa dati sve od sebe na sjutrašnjem meču protiv Letonije.

"Velika mi je čast što sam ovdje, po prvi put sa seniorskom reprezentacijom. Imala sam mnogo toga da naučim - i od saigračica i od drugih timova. Protiv Grčke smo pokazale da možemo, dale smo sve od sebe. Protiv Španije smo pokazale karakter i da sa svima možemo da igramo. Rezultat nije realan, ali šta je - tu je. To je još jedna lekcija. Imamo dan odmora, vremena da se spremimo. Ulazimo koncentrisano u meč. Daćemo sve od sebe", rekla je Bigović.

Veliko pojačanje za Crnu Goru na ovom takmičenju je Nataša Mek. Amerikanka je oba meča odigrala dobro.

"Mislim da smo prve dvije utakmice igrali dobro. Mlad smo tim, držimo se zajedno. Protiv Letonije očekujem da pobijedimo. Daćemo sve od sebe. Vidjeli smo u ovoj grupi da svako svakoga može da pobijedi. Osjećam se kao Crnogorka, odlično sam dočekana", kazala je Mek.

Bonus video: