Zvezda slavila i produžila seriju, početak kasnio, jer su navijači gađali igrače Partizana

Crvena zvezda pobijedila Partizan 91:78

14152 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Nemanja Nedović, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović
Nemanja Nedović, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović

Ni ove sezone pobjednik Admiralbet ABA lige neće biti poznat nakon tri utakmice - košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan (91:78), smanjili na 2:1 i produžili finalnu seriju.

Posljednji put šampion ABA lige je bio poznat nakon tri meča 2017. godine kada je Crvena zvezda u finalu savladala Cedevitu.

Aktuelni šampion Jadrana je sredinom posljednje četvrtine na krilima Nemanje Nedovića napravio seriju 7:0 (svih sedam poena Nedovića) i prvi put stekao dvocifrenu prednost (75:65).

Vodila je Zvezda i 77:67, ali su nakon trojke Kevina Pantera "crno-bijeli" smanjili na 77:71, da bi na drugoj strani odgovorio Nedović, koji je poslije faula Uroša Trifunovića pogodio tri slobodna bacanja i Zvezdu odveo na plus devet (80:71). Nakon toga Partizan nije uspio da se približi, a tačku na utakmicu stavio je Luka Mitrović poenima iz kontre (88:74).

Početak meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" kasnio je 20 minuta. Kada su košarkaši Partizana izašli na zagrijavanje, navijači Crvene zvezde su ih gađali raznim predmetima, pa su se onda oba tima povukla u svlačionicu, a tribine, ipak, nisu ispražnjene.

Zvezda je bolje otvorila meč i povela 5:0, a Partizan prve poene postigao nakon nešto više od dva minuta (strijelac Alen Smailagić).

Prvo vođstvo Partizan je imao nakon trojke Pantera (11:9), da bi u finišu prve i početkom druge četvrtine ekipa Željka Obradovića napravila seriju 6:0 i povela 25:19.

Na seriju rivala odgovorila je Zvezda i sa sedam vezanih poena preokrenula (26:25), da bi se do kraja prvog dijela igrlao u serijama, a nakon 20 mintua bilo je 41:38 za Partizan.

Početak treće četvrtine bio je sličan početku utakmice - Partizan je više od dva minuta bio bez poena, a Zvezda je preokrenula i poslije trojke Branka Lazića povela 44:41.

U tim trenucima nijedna ekipa nije uspjevala da se odlijepi, sve do sredine četvrte četvrtine kada je Nedović vukao konce i kreirao pobjedu Zvezde.

Nedović je meč završio sa 19 poena. Filip Petrušev i Luka Mitrović su ubacili po 16, a Luka Vildosa 14 poena.

Kod Partizana je najefikasniji bio Dante Egzum sa 16 poena. Jam Madar je ubacio 15, a Panter 12 poena.

Četvrti meč je u utorak (19) u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: