Saopštenje Zvezde: Za incidente u Pioniru odgovorne osobe koje nemaju veze sa našim klubom

"Prikupljamo podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom"

12277 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
"Pionir" pred početak sinoćnjeg meča, Foto: ABA
"Pionir" pred početak sinoćnjeg meča, Foto: ABA

Ništa novo kada su u pitanju Crvena zvezda i finala ABA lige - baš kao i prethodnih sezona protiv Budućnosti, ponovo je doček za rivala (ovog puta najvećeg Partizan) bio nesportski, a nakon utakmice uslijedilo je i novo saopštenje ovog kluba.

Zvezda je sinoć savladala Partizan u trećem meču finalne serije, smanjila na 2:1, a početak utakmice u "Pioniru" je kasnio jer su prilikom izlaska na parket košarkaši u crno-bijelim dresovima sa tribina gađani razmim predmetima.

Iz Zvezde tvrde da za to nisu krivi njeni navijači, iako je poznato da u ABA ligi ovakvim mečevima prisustvuje samo domaća publika.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da ima saznanja da su dio incidenata pred početak utakmice broj tri finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom", navela je Zvezda u saopštenju koje je medijima poslala oko ponoći.

Dodaju da KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket.

"A prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom", tvrde iz Zvezde.

Kažu da su se te osobe nalazili na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane.

"Dvorana 'Aleksandar Nikolić' je 'pokrivena' kamerama, o svemu su obaviještene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbjeđivanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavijestiti javnost o kome se radi", piše u saopštenju, a prenosi Sport klub.

KK Crvena zvezda Meridianbet, kako se navodi, poziva svoje navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne "nasijedaju na bilo kakve provokacije.

"Poput 'pozdrava' publici srednjim prstom tokom zagrijevanja i postignutih koševa, kao i krajnje 'zanimljiva' zagrijevanja pojedinih igrača. Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vrijeđajući nikoga iz protivničke ekipe", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: