Živaljević pred Italiju: Pokazale smo da ništa nije nemoguće

Košarkašice Crne Gore danas (20h) protiv Italije u osmini finala Eurobasketa

12794 pregleda 56 reakcija 5 komentar(a)
Sofija Živaljević na meču sa Letonijom, Foto: FIBA
Sofija Živaljević na meču sa Letonijom, Foto: FIBA

Karta za Ljubljanu i četvrtfinale Evropskog prvenstva čeka u Tel Avivu - još jedan trijumf u drugom najvećem gradu Izraela značio bi nastavak snova košarkašica Crne Gore.

Vrijeme je za nokaut fazu, dame Jelene Škerović danas od 20 sati protiv Italije igraju meč osmine finala Eurobasketa.

"Ulazimo sa velikom dozom vjere da možemo protiv Italije i nadam se da ćemo odavde ići u Ljubljanu", poručila je Sofija Živaljević, plejmejker naše selekcije.

Slično razmišlja i Zorana Radonjić...

"Ubijeđena sam da ćemo dati naš maksimum i protiv Italije, da pokušamo da iznenadimo i dođemo do još jedne pobjede i tako ostvarimo još jedan veliki uspjeh", riječi su beka Crne Gore.

Crna Gora je u grupnoj fazi bila bolja od Grčke i Letonije, a nije razočarala u porazu od moćne Španije.

"Svi smo zadovoljni, te dvije pobjede jako su bitne za nas, za naše samopouzdanje, pokazale smo da pripadamo ovdje i da možemo da igramo protiv svakoga", dodala je Živaljević.

Jedan sličan meč biće potreban i danas.

"Očekuje nas utakmica protiv Italije koja je vrlo kvalitetna ekipa, mada i ove do sada što smo pobjeđivale bile su istog tog nivoa - sa igračicama koje igraju u elitnim evropskim klubovima. Ipak pokazale smo da ništa nije nemoguće, jer imamo nevjerovatnu atmosferu u ekipi, sve smo kao jedna, tako da idemo na pobjedu i večeras", jasna je Živaljević.

Zorana Radonjić dodaje kako je sigurna da se naporan rad u prethodnih 40 dana isplatio.

"Dvije odlične utakmice su iza nas i duel sa Španijom - u većem dijelu meča smo bile tu u utakmici. Jako sam zadovoljna našim dosadašnjim uspjehom i sigurna sam, da ako nametnemo naš stil igre, ko god bude sa druge strane neće mu biti lako", zaključila je Radonjić.

Pobjednik duela između Crne Gore i Italije u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske.

Bonus video: