Crnogorska bajka u Tel Avivu: Vjerovale smo kad niko nije vjerovao, ovo je veliki iskorak

Košarkašice Crne Gore ubjedljivo savladale Italiju (63:49) i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva

10225 pregleda 97 reakcija 9 komentar(a)
Slavlje nakon pobjede nad Italijankama, Foto: fiba.basketball
Slavlje nakon pobjede nad Italijankama, Foto: fiba.basketball

Nastavlja se bajka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu, ekipa Jelene Škerović se ne zaustavlja.

Crna Gora je večeras u osmini finala ubjedljivo savladala Italiju (63:49), odigrala još jedan meč za pamćenje i plasirala se u četvrtfinale, koje se igra u Ljubljani. Rival u glavnom gradu Slovenije je Francuska, a utakmica se igra u četvrtak.

"Veliki uspjeh. Cilj je bio da se prođe prvi krug. Djevojke su odgovorile izazovu, veliko poštovanje za njih i borbu koju su pružile na terenu. Sve što od njih tražimo rade na najbolji način. Veliki iskorak sa mladom ekipom. Svaka čast djevojkama", kazala je na konferenciji za medije selektorka Jelena Škerović.

Najiskusnija u timu, Milica Jovanović, odigrala je odličan meč, od početka bila na vrhunskom nivou, ubacila je prvih 11 poena naše ekipe na meču...

"Ponosna sam na igračice i stručni štab. Vjerovale smo kad niko nije vjerovao nas. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolje i vidjeli smo da protiv svih ekipa možemo da igramo, da na taj njihov individualni kvalitet možemo da odgovorimo zajedničkom igrom", kazala je Jovanović.

Rival u četvrtfinalu, u četvrtak je Francuska, drugoplasirana ekipa sa prethodnog Eurobasketa.

"Spremali smo se za ovo. Išle smo iz utakmicu po utakmicu, dan po dan, kockice su se složile. Borile smo se, ostavile srce na terenu i to je bio ključ večerašnje pobjede. Dobro smo se pripremili, odradili sve što smo se dogovorili i pobijedili. Idemo u Sloveniju da se borimo i vidjećemo - igra se jedna utakmica", poručila je Jelena Vučetić.

Crna Gora treći put u istoriji igra u četvrtfinalu Eurobasketa. Ekipa ima šansu da plasmanom među šest najboljih selekcija bude učesnik kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

"Od prvog dana smo vjerovale u ovo. Došle smo sa ciljem, a to je da na svakoj utakmici damo najviše što možemo. Veoma sam ponosna, pokazali smo da smo tim, da nije bitno ko će više da se ističe dok svi ginemo na terenu. I ta borbenost krasi ovu ekipu. Igramo srcem za Crnu Goru. Imamo dva dana odmora, čeka nas Francuska, a vjerujem i da njih možemo da pobijedimo. Daćemo sve od sebe da predstavimo Crnu Goru na najbolji mogući način", kazala je Dragana Živković.

Bonus video: