Konačno zvanična informacija: Ataman na klupi Panatinaikosa, Čan preuzeo Efes

Ataman je potpisao ugovor do 2025. godine

6262 pregleda 0 komentar(a)
Ergin Ataman (lijevo), Foto: Euroleague.net
Ergin Ataman (lijevo), Foto: Euroleague.net

Sezona u Turskoj je završena, Efes je osvojio titulu, pa informacija konačno može da bude zvanična - Ergin Ataman je napustio ekipu iz Istanbula i preuzeo Panatinaikos.

Mjesecima unazad mediji su pisali od interesovanju Panatinaikosa za turskog trenera, pisalo se o raznim sastancima, čak je i Ataman govorio da bi uživao u Atini, a danas je vijesti o njegovoj selidbi u Grčku konačno objavljena.

Ataman je sa Panatinaikosom potpisao ugovor do 2025. godine.

"Divan osjećaj. Optimista sam. Bio sam u dvorani OAKA mnogo puta kao protivnik, a sada ću da vodim Panatinaikos. Vrijeme je za povratak na vrh, PAO je jedan od najvećih timova u Evropi", rekao je Ataman.

Prvi Atamanov zadatak biće da ekipu uvede u četvrtfinale Evrolige. PAO je među osam posljednji put bio 2019. godine kada je eliminisan od Reala.

Ataman je sa Efesom osvojio dvije titule prvaka Evrope zaredom (2021. i 2022), a 2019. je igrao finale. Ekipa je bila na prvom mjestu i 2020. godine u trenutku prekida sezone zbog koronavirusa.

Panatinaikos je šest puta bio šampion Evrope, a pet od šest titula je osvojio sa Željkom Obradovićem. Posljednju evropsku titulu Atinjani su osvojili 2011. godine.

Atamana će u Efesu naslijediti Erdem Čan. I ta informacija je zvanična.

Čan dolazi iz Turk Telekoma. Sa turskom ekipom je u finalu Evrokupa izgubio od Gran Kanarije, dok je u domaćem šampionatu regularni dio završio na prvom mjestu, a u polufinalu plej-ofa izgubio od Karšijake.

Čan je proglašen za najboljeg trenera u Evrokupu ove sezone.

Bonus video: