Crna Gora doputovala u Sloveniju, Pašić: Nikome neće biti lako protiv nas

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u četvrtak (18) u Ljubljani protiv Francuske igra četvrtfinale Evropskog prvenstva

11200 pregleda 8 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Dan nakon veličanstvene partije, pobjede nad Italijom i plasmana u četvrtfinale Eurobasketa, ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore je doputovala u Sloveniju, gdje će se odigrati preostali mečevi nokaut faze.

Selekcija koju sa klupe predvodi Jelena Škerović igra fantastično od početka prvenstva, a sada je došla u situaciju da se bori za samu završnicu i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Crna Gora je na prvom Evropskom prvenstvu, 2011. godine, propustila dvije šanse za olimpijske kvalifikacione turnire - protiv Turske u četvrtfinalu i Hrvatske u meču za 5. mjesto.

"Od prvog dana uživamo na Evropskom prvenstvu. Mislim da se vidi kakva je atmosfera među djevojkama, živimo naš san. Učestvovala sam na šest evropskih prvenstava, nikada nije bila bolja atmosfera", kazala je po dolasku u Sloveniju Jovana Pašić.

Pašić na ovom prvenstvu ima nešto drugačiju ulogu, spremna je da u svakom trenutku uđe u igru i pomogne saigračicama.

"Jako je teško gledati mečeve, drugačije je kad igraš. Kad si na terenu, ne misliš šta je bilo i šta će biti, nego se jednostavno fokusiraš na taj trenutak. Na klupi neke stvari vidiš drugačije, ali i neke koje ne vidiš kada si u igri. Dosta stresno je biti na klupi i podržavati. Ali, ja sam prihvatila novu ulogu i svim srcem pomažem, navijam i radim sve što mogu da pomognem ekipi. Spremna sam da pomognem kada selektorka to odluči."

Najbolju utakmicu na prvenstvu Crna Gora je odigrala sinoć protiv Italije. Ubjedljiva pobjeda (63:49), rival je zastavljen na samo 49 poena.

Protiv Italijanki se povrijedila Marija Leković, morala je da izađe iz igre, ali je ustanovljeno da povreda nije ozbiljnije prirode.

"Prije početka utakmice sa Italijom rekla sam da ćemo pobijediti 15 razlike. Mi smo pobijedili 14, bila sam 100 posto sigurna da dobijamo, jer su atmosfera i samopouzdanje u ekipi odlični. Vidjeli smo kako se osjećamo, kako izgledamo, znali smo da je to naša utakmica. Napravili smo plan i držimo ga se", poručila je Jovana Pašić.

Naredni rival je Francuska (četvratk od 18 časova), ekipa koja je na prethodnom prvenstvu osvojila srebro.

"Francuska je na svim takmičenjima kandidat za medalju. Mi imamo veliko srce, što smo pokazali i srcem idemo protiv svih. Nikome neće biti lako protiv nas", zaključila je Pašić.

Bonus video: