Ništa od brejka: Kampaco srušio Partizan, u četvrtak majstorica u „Štark areni”

Crvena zvezda slavila 68:56, pa će četvrti put zaredom odluka o šampionu pasti na petoj utakmici. Svaki put do sada je slavio domaćin, ali je u sva tri slučaja to bila Zvezda

13486 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Odigrao tango sa odbranom Partizana: Fakundo Kampaco, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović
Odigrao tango sa odbranom Partizana: Fakundo Kampaco, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović

Četvrti put zaredom, pitanje šampiona AdmiralBet lige rješavaće se u majstorici - Crvena zvezda je u četvrtom obračunu savladala Partizan 68:56 i izborila meč odluke, koji će se igrati u četvrtak u „Štark areni” u 20 časova.

Osim na startu, kada su „crno-bijeli” imali plus šest (12:6), tim Duška Ivanovića je sve vrijeme vodio.

Serijom 14:1 je završio 1. četvrtinu i poveo 20:13, a činilo se da je sve riješeno 13 minuta prije kraja, kada je Luka Vildosa povisio na rekordnih plus 17 (49:32).

Partizan je, ipak, smogao snage da zaprijeti, a meč je riješen u 38. minutu - Kevin Panter je promašio trojku za minus dva, a već u narednom napadu je Fakundo Kampaco uz zvuk sirene pogodio iza linije 6,75 metara za 62:54.

Kampaco je bio igrač meča sa 21 poenom, po četiri skoka i asistencije, a dvocifren učinak su imali i Ognjen Dobrić (14) i Filip Petrušev (10). Nikole Ivanovića treći put zaredom nije bilo u sastavu „crveno-bijelih”.

U poraženom timu, koji će za dva dana pred 20.000 svojih navijača tražiti prvu titulu u regionalnom takmičenju poslije tačno deceniju, najefikasniji su bili Dante Egzum sa 12 i Panter i Aleksa Avramović sa po 10 koševa.

U prethodna tri finala, Zvezda je slavila u majstoricama - dva puta protiv Budućnost Volija, jednom protiv Partizana. Ali, prvi put će biti gost...

Bonus video: