Ivanović: Finalna serija opravdala očekivanja, vjerujemo da možemo da osvojimo ABA ligu

Košarkaši Zvezde izjednačili suu sinoć na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige, pošto su u hali "Aleksandar Nikolić" pobijedili Partizan sa 68:56

3403 pregleda 5 komentar(a)
Ivanović sa Lazićem, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović
Ivanović sa Lazićem, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je sinoć da je finalna serija ABA lige opravdala očekivanja, kao i da će u odlučujućoj petoj utakmici presuditi individualni kvalitet.

Košarkaši Zvezde izjednačili suu sinoć na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige, pošto su u hali "Aleksandar Nikolić" pobijedili Partizan sa 68:56.

"Dosad smo i jedni drugi koristili domaći teren, sad u petoj utakmici mi idemo da dobijemo, mi moramo da vjerujemo da možemo da dobijemo, znam da će biti teško tamo, ali prije svega u šta ovi igrači vjeruju, to je u svoj potencijal", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Pohvalio je Ivanović igru Stefana Lazarevića, ali i dodao da su svi igrači vrijedno radili.

"Na meni je da odlučim koliko će ko da igra, da li 40 minuta, 30, 10, pet ili minut, ali svi koji uđu vjerujem da mogu da pomognu", istakao je on.

Ivanović je rekao da njemu ništa ne znači što pet godina u finalu ABA lige niko nije napravio brejk.

"Nadam se da će biti dovoljan jedan dan da se igrači dovoljno oporave i da možemo da pripremimo male promjene u igri", rekao je on i dodao da će presuditi "individualni kvalitet".

Trener Zvezde osvrnuo se i na incidente i vrijeđanje tokom četvrte utakmice, rekavši da klub prije svake utakmice apeluje na navijače.

"Ja mislim da su naši navijači napravili jedan ogroman korak na prvoj utakmici i na ovoj, jer su pokazali čovjeka koji je bacio upaljač, i na prvoj i na drugoj, i publika ga je izbacila. Mislim da je to prvi korak da se publika sama edukuje i da dođemo na ono da možemo da igramo normalno", ocijenio je Ivanović.

Peta utakmica finalne serije između Partizana i Zvezde igra se u četvrtak u 20.00, a domaćin će biti "crno-bijeli" u "Štark areni".

Bonus video: