Obradović: Dijete ide zajedno sa roditeljima, pokazuje srednji prst i pljuje autobus, a majka se smije...

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" od Crvene zvezde sa 68:56

11400 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Emilija Jovanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa sinoć protiv Crvene zvezde odigrala jednu od najlošijih utakmica i zamolio pristalice "crno-bijelih" da u odlučujućem meču finala ABA lige fer i sportski navijaju.

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" od Crvene zvezde sa 68:56, čime su "crveno-bijeli" izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige.

"Bili smo strašno nervozni u prvom poluvremenu, odigrali smo jednu od najgorih utakmica. U drugom poluvremenu, zahvaljujući velikom broju izmjena koje sam morao da pravim, uspjeli smo da se vratimo i na kraju smo imali lijepu priliku da stignemo", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana prokomentarisao je ubacivanje predmeta na teren i vrijeđanje od strane navijača Zvezde.

"Na brzinu sam pogledao neke stvari, to je skandalozno šta se dešavalo... Mnogo sam srećan što ćemo igrati petu utakmicu u našoj Areni, pred našim navijačima. Pozivam ih da navijaju fer i sportski, da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli, pod broj jedan stručni štab i igrače. Nadam se da ćemo poslije pete utakmice imati priliku da razgovaramo o košarci a ne ovim stvarima koji su se ovdje dešavale", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da se nada da će petu utakmicu dobiti onaj tim koji bude bio bolji na terenu.

"Bez uticaja bilo kakvih faktora sa strane", dodao je on.

Trener Partizana se potom osvrnuo na atmosferu u prethodne dvije utakmice u kojima je Crvena zvezda bila domaćin.

"Pitalli ste me u Areni da li sam čuo skandiranja, a sada ja vas da pitam, da li ste večeras čuli nešto...", počeo je Obradović.

On je potom naveo da je prije 15 dana odgledao utakmice Crvene zvezde i Partizana iz 1987. godine.

"Bio sam igrač tada. Tada su na obje utakmice bili i navijači Crvene zvezde i Partizana, pola pola. Tada se skandiralo - titula Beogradu. Šta se, ljudi, s nama desilo? Šta se desilo da 2023. imamo ovakvu situaciju? O čemu se se radi ovde, ima li nekih eksprata da nam to objasne, gdje smo mi to otišli kao ljudi", rekao je Obradović.

Obradović je opisao i situaciju po dolasku njegove ekipe na utakmicu.

"Dolazimo danas na utakmicu, dijete ide zajedno sa roditeljima, pokazuje srednji prst i pljuje autobus, a majka se smije...", rekao je Obradović.

On je naveo da su na prve dvije utakmice u "Štark areni" na teren bačena "dva novčića i jedan upaljač" i da se nada da neće ni toga biti na petoj utakmici.

"Da li shvatate koliko ima kvaliteta u jednom i drugom timu? Da li će ovi igrači kad se završi sezona da stave prst na čelo i da se pitaju da li treba da ostanu u ovoj sredini, među nama ovakvim kakvi smo. To je pitanje svih pitanja. Ko sije mržnju? Ko je sve to počeo da sije mržnju ovdje? To su pitanja svih pitanja", rekao je trener Partizana.

Odlučujuća peta utakmica na programu je u četvrtak u 20.00, a domaćin je Partizan.

Bonus video: