Navaro: Želimo da zadržimo Šarasa, klub je odlučio da se raziđe sa Mirotićem

Barselona sinoć osvojila Endesa ligu

8416 pregleda 9 komentar(a)
Jasikevičijus i Mirotić, Foto: Euroleague.net
Jasikevičijus i Mirotić, Foto: Euroleague.net

Sportski direktor Barselone, Huan Karlos Navaro kazao je da klub želi da produži ugovor sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom.

Barselona je sinoć u trećem meču finalne serije pobijedila Real Madrid (93:82) i osvojila titulu u Endesa ligi.

"Jasikevičijusu je ugovor istekao i mi želimo da ga zadržimo. Sada moramo da napravimo neke promjene u ekipi. Siguran sam da će naš naredni projekat biti dobar. On odlično razumije naš klub. Kao što je poznato, imaćemo manji budžet, ali ćemo se potruditi da napravimo što bolju ekipu", rekao je Navaro.

Jasikevičijus je prije tri godine stigao u Barselonu. Po dva puta je osvojio Endesa ligu i Kup kralja, dok je i dalje bez pehara u Evroligi. Barsa je ove sezone u polufinalu Evrolige izgubila upravo od Reala.

"Vratićemo se sljedeće sezone. Pobrinuću se za to. Zadovoljan sam kako smo završili ovu sezonu, a i sljedeće ćemo naporno raditi", poručio je Navaro.

Navarno je komentarisao i situaciju sa Nikolom Mirotićem. Posljednjih dana mediji su pisali da Mirotić odlazi iz Barselone, iako mu ugovor istiće za dvije godine.

"Odluku smo davno donijeli i saopštili je Mirotiću, ali smo se iznenadili da je informacija u javnost izašla prije finala. To je odluka kluba, odlučili smo da se raziđemo. Ali, kao što sam rekao - Mirotić je posljednje tri sedmice dobro igrao i na tome mu čestitam", poručio je Navaro.

Bonus video: