Škerović: Ne zaustavljamo se, igramo našu igru; Leković: Sav moj trud se isplatio

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (18) protiv Francuske igra četvrtfinale Evropskog prvenstva

11251 pregleda 7 komentar(a)
Škerović, Foto: fiba.basketball
Škerović, Foto: fiba.basketball

Cilj je odavno nadmašen, a ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore ne želi da se zasustavi - ekipa Jelene Škerović sjutra (18) u četvrtfinalu Eurobasketa igra protiv Francuske.

Crna Gora je u Ljubljanu doputovala nakon izvanrednih partija u Tel Avivu i pobjede nad Italijom u osmini finala. A rival je ekipa koja je jedan od kandidata za zlatnu medalju.

"Jeste malo iznenađenje, pogotovo način na koji smo to uradili. Ne zaustavljamo se, idemo dalje. Francuska je iskusna ekipa, sa velikim rezultatima iza sebe. Recept je kao i do sada - da igramo našu igru, agresivno u odbrani, da izgaramo za svaku loptu, a onda da vidimo krajnji rezultat", kazala je u najavi meča selektorka Škerović.

Crna Gora ima priliku da izbori odlazak na kvalifikacioni turnir na Olimpijske igre. Da bi se to dogodilo, ekipa mora da bude među šest prvoplasiranih ekipa.

"To je veliki motiv. Ali, treba da mislimo o utakmici sa Francuskom, da se koncentrišemo na taj meč i poslije toga da vidimo šta će biti. Mada, stoji to u našim glavama, ali lijepi momenat ne treba pretvoriti u pritisak", smatra selektorka.

Francuska je u grupi osvojila prvo mjesto, direktno se plasirala u četvrtfinale, imala više vremena za odmor.

"Stizali su do pobjede njihovim stilom igre - jakom odbranom. To je visoka ekipa, četiri košarkašice imaju preko 182 centimetra. Ali, mi se na sebe koncentrišemo, da vidimo da li možemo da odgovorimo sa našom agresivnom odbranom i kontrama, da nametnemo naš stil igre. Da im ne dozvolimo da se osjećaju komotno", poručila je Jelena Škerović.

Sjajan turnir je iza talentovane Marije Leković. Mlada košarkašica igra fenomenalno, spremna je da protiv Francuske nastavi sa odličnim izdanjima.

"Mislim da je ogroman uspjeh što smo u četvrtfinalu. Što se tiče Francuske, svi znamo o kakvoj reprezentaciji je riječ, znamo njihove kvalitete, ali isto tako vjerujemo nas i naše zajedništvo. Svaka od njih ima veoma dobre fizičke predispozicije, ali mislim da to nije ključ. Košarka se igra 40 minuta. Pobjediće ona ekipa koja bude više željela pobjedu", kazala je Leković.

Marija Leković
Marija Lekovićfoto: fiba.basketball

Košarkašica Budućnosti ima 19 godina, debitvala je na velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji.

"Iskreno, mislim da se sav dosadašnji trud isplatio. Bila sam sigurna da će to doći. Ima dosta prostora za napredak. Kad se dođe do Evropskog prvenstva, onda je uživanje igrati. Poštujem sve igrače i timove, ali guram svoj cilj i svoje snove", kazala je Marija Leković.

Bonus video: