"Basket u mom kvartu": U subotu počinje finalni turnir

Na završnom događaju učestvovaće 16 najboljih ekipa

2717 pregleda 69 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Mirko Savović
Foto: Mirko Savović

Kultni podgorički teren "Dragan Ivanović’’ u Njegoševom parku u subotu 24. juna, sa početkom u 16 časova, biće poprište basketaškog spektakla, finalnog turnira drugog izdanja manifestacije Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada pod nazivom "Basket u mom kvartu’’.

Na završnom događaju učestvovaće 16 najboljih ekipa, koje su prolaz u finale obezbijedile kroz kvalifikacione turnire na gradskim terenima "preko Morače’’, u centru, na Zabjelu i u Pričelju i koje će se nadmetati za nagradni fond u iznosu od 3.200 eura.

"Na 4 turnira koje smo organizovali tokom maja i juna učestvovalo je čak 57 ekipa, što je impresivno ostvarenje, posebno imajući u vidu da profesionalni košarkaši nisu imali pravo učešća, i još jedan dokaz koliko je basket 3x3 popularan u našem gradu i državi. U subotu će 16 najuspješnijih timova iz kvalifikacija "ukrstiti koplja’’ u Njegoševom parku, i ne sumnjam da ćemo svi zajedno: igrači, organizatori, službena lica i publika prirediti praznik sporta na kultnom gradskom igralištu’’, kaže Miloš Stijepović, koordinator manifestacije "Basket u mom kvartu’’.

Basket u mom kvartu
foto: Mirko Savović

Ekipe su podijeljene u četiri grupe (grupa A: Antena M, Limun, Pažići, Vukovi, grupa B: Cetinje, Maraguni, Frulaši, Tristar, grupa C: Dežurni krivci, Veterani Morača, 4 sobe Termosistem, Monteniggersi, grupa D: Kobe, Parni valjak, NLO, Koučing staf Junior), iz kojih će po dvije najbolje obezbijediti prolaz u četvrtfinale.

Pobjednicima turnira pripašće nagrada u iznosu od 1.600 eura, drugoplasirani tim će zaraditi 900 eura, dok će tim koji osvoji treće mjesto dobiti 600 evropskih novčanica. Za najboljeg takmičara u šutu za tri poena obezbijeđena je nagrada u iznosu od 100 eura.

"Biće organizovano i nagradno takmičenje za publiku, a novost u odnosu na prošlogodišnje premijerno izdanje je "Dunk shop MVP’’ priznanje, vaučer u iznosu od 200 eura za najboljeg igrača završnog turnira. Sve je, dakle, spremno za finalne sportske obračune, a nama ostaje samo da se nadamo da će vremenski uslovi biti idealni, kako bi ljubitelji basketa ponovo u velikom broju došli u Njegošev park da uživaju u ovom lijepom projektu Glavnog grada’’, zaključuje Stijepović.

Bonus video: