Škerović: Francuska je iskoristila svaku našu grešku, imamo šanse protiv Srbije

"Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Srbiju, ali najvažnije je da se psihološki oporavimo, da ne doživimo ovo kao katastrofu", rekla je selektorka

12004 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Crna Gora je stala u četvrtfinalu Eurobasketa, ali naše košarkašice nemaju za čime da žale poslije ubjedljivog poraza od Francuske - 89:46.

Selektorka Jelena Škerović zna da je razlika u kvalitetu velika.

"Vidjelo se iskustvo i odlučnost Francuskinja u ovakvim utakmicama. Od početka su bile agresivne, psihološki su bile na višem nivou nego u grupnoj fazi i iskoristile su svaku našu grešku u odbrani, pogodile svaki šut...", rekla je Škerović.

Slijedi meč protiv Srbije u subotu koji je veoma bitan - ko pobijedi osigraće plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Imamo dovoljno vremena da se spremimo, ali najvažnije je da se psihološki oporavimo, da ne doživimo ovo kao katastrofu. Treba da budemo realne, Francuska je mnogo bolja ekipa od nas i treba da izvučemo pouke. Protiv Srbije su nam potrebne energija i borbenost koje su nas do sada krasile", istakla je selektorka i dodala:

"Igrale smo s njima na početku priprema i mislim da imamo šanse. Pitanje je ko će se prije psihološki i emotivno oporaviti, ko u tom smislu bude spremniji biće bliži pobjedi", zaključila je Škerović.

Bonus video: