Kapiten Panter odveo Partizan do prstena: "Crno-bijeli" kroz spektakl do titule u ABA ligi

Pred više od 22 hiljade gledalaca tim Željka Obradovića u majstorici savladao Crvenu zvezdu - 96:85

21216 pregleda 61 reakcija 53 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaški rulet u duelima Partizana i Crvene zvezde je stao na crno-bijelo - tim Željka Obradovića je osvojio titulu u AdmiralBet ABA ligi nakon 10 godina čekanja.

Majstorica finala je bila spektakularna, sa skoro 50 odsto procenata šuta za tri poena na obje strane - nakon 40 minuta žestoke borbe pred više od 22 hiljade gledalaca u "Štark areni" Partizan je pomjerio s trona najvećeg rivala i slavio 96:85.

I postao rekorder po broju prstena u regionalnom takmičenju - ima ih sedam, jedan više od Zvezde.

Partizan je imao velikih plus 20 na poluvremenu (54:34), ali je reakcija izabranika Duška Ivanovića bila prava, pa su već u trećoj četvrtini došli na sedam poena zaostatka.

Zvezda je na šest minuta prije kraja poenima Nemanje Nedovića uz faul prišla na 79:75, a momenat kada je nakon tajm-auta promašio dodatno slobodno bacanje kao da je dao novu energiju domaćinu...

Tako je Partizan na nešto više od tri minuta do kraja opet "pobjegao" na dvocifrenu razliku - 87:77, i bio je to kraj Zvezdinih snova da može do velikog preokreta.

Kevin Panter je odigrao kapitenski - meč je završio sa 32 poena (pripala mu je MVP nagrada), Zek Ledej je upisao 15, Džejms Naneli 12, a po 10 su postigli Dante Egzum i Matijas Lesor...

Ognjen Dobrić je sa 18 koševa bio najefikasniji u Zvezdi, Ben Bentil je imao odličnu rolu sa 15...

Crnogorski plejmejker Nikola Ivanović nije bio u sastavu dosadašnjeg šampiona.

Bonus video: