Obradović: Jedna od najdražih titula, samo je Partizan mogao da me motiviše

"Igrači su iznijeli teret cijele sezone, a navijači još jednom pokazali da razumiju košarku", rekao je legendarni trener

12021 pregleda 16 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Prije 31 godinu je Željko Obradović sa Partizanom bio prvak Evrope, a večeras je osvojio prvi trofej po povratku u beogradski klub.

Popularni Žoc se radovao sa "crno-bijelima" u AdmiralBet ABA ligi - donio im je pehar na koji su čekali od 2013. godine poslije pobjede u majstorici finala nad Crvenom zvezdom (96:85).

Partizan je postao rekorder u regionalnom takmičenju sa sedam naslova.

"Ovo mi je jedna od najdražih titula. Vratio sam se u Partizan jer je u tom momentu jedino ovaj klub mogao da me motiviše", rekao je Obradović.

Igrači i navijači - njihovu ulogu posebno potencira Obradović.

"Najvažniji ljudi su igrači i oni su iznijeli teret cijele sezone i sa ovim rosterom smo ostvarili fantastičan rezultat. Uz ogromne probleme na početku sezone - uz igrače koji su nam falili poput Alena Smailagića i Alekse Avramovića, pa i Balše Koprivice... U finalu se povrijedio Janis Papapetru, Dante Egzum je takođe pauzirao i sa malo igrača smo iznijeli sezonu", rekao je Obradović i nastavio:

"Moram da se vratim na najjaču impresiju za mene - to je atmosfera gdje smo još jednom pokazali da Partizanova publika razumije košarku, a Zvezda i Partizan zaslužuju da se priča o košarci. I pobijedila je košarka. Slika je otišla u Evropu i što bi rekli ovo je najboje što Srbija može da pošalje".

Partizan je titulom "kupio" mjesto u Evroligi i naredne sezone.

"Svi radimo na tome da Partizan bude brend i volio bih da imamo izvor finansiranja na duže staze, ali ja to sada ne mogu da znam. To je put koji moramo da biramo da zavisimo sami od sebe i da budemo svjesni da postoje neki limiti. Da budemo svjesni da sa najbogatijima ne možemo da se takmičimo", kazao je trofejni stručnjak.

Bonus video: