Mamuze očekivano birale Vembanjamu, igrač Partizana završio u glavnom gradu

Francuz Viktor Vembanjama kao prvi pik pripao San Antoniju, na draftu u Njujorku Tristan Vukčević izabran od Vašingtona

13018 pregleda 4 komentar(a)
U San Antoniju očekuju novi dinastički niz sa Francuzom, Foto: REUTERS
U San Antoniju očekuju novi dinastički niz sa Francuzom, Foto: REUTERS

Košarkaški klub San Antonio izabrao je noćas francuskog igrača Viktora Vembanjamu za prvog pika na draftu NBA lige u Bruklinu.

Vembanjama je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropolitan, odakle odlazi u NBA ligu.

Ovaj 19-godišnji igrač, visok je preko 220 centimetara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je bilježio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici. Metropoliten je vofio do finala plej-ofa u Francuskoj.

Drugog pika na draftu izabrali su Šarlot Hornetsi, koji su se odlučili za 206 centimetara visokog člana univerziteta Alabama Brendona Milera, dok je treći izbor na draftu bio Skut Henderson, kojeg je uzeo košarkaški klub Portland.

Odluka Šarlota da ne izabrere plejmejkera Hendersona, koji stilom podsjeća na Dvejna Vejda, nije se dopala navijačima Hornetsa.

Na četvrtoj i petoj poziciji našli su se braća blizanci, Amen i Usar Tompson. Amena su izabrali Hjuston Rokitsi, dok će njegov brat igrati u Detroitu. Od srpskih igrača na draftu je učestvovao Tristan Vukčević. Košarkaš Partizana je kao 42. pik u drugoj rundi izabran od strane Vašington Vizardsa.

Bonus video: