Ataman: Cilj je plasman na fajnl-for, nećemo paničiti u prelaznom roku

Panatinaikos je posljednji put na fajnl-foru Evrolige igrao 2012. godine

5260 pregleda 0 komentar(a)
Ergin Ataman, Foto: Panathinaikos BC
Ergin Ataman, Foto: Panathinaikos BC

Panatinaikos je godinama daleko od vrha evropske košarke, Atinjani od ere Željka Obradovića nisu osvojili titulu u Evroligi, ali ni učestvovali na fajnl-foru.

PAO je posljednji put šampion Evrope bio 2011, a godinu kasnije i posljednji put među četiri najbolje ekipe na kontinentu. Ekipu su, nakon Obradovića, vodili brojni stručnjaci, ali je, iz godine u godinu, uspjeh izostajao, pa "zeleni" iz Atine nisu uspjevali ni da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige (posljednji put 2019. godine).

Uprava kluba je ovog ljeta odlučila da napravi velike promjene, pa je odlučila da potpiše ugovor sa selektorom Turske Erginom Atamanom, koji je u Atinu stigao nakon šest godina provedenih u Efesu. Ataman je potpisao ugovor do 2025. godine.

"Naš cilj je da se plasiramo na fajnl-for Evrolige. Ništa manje od toga. Cilj Panatinaikosa ne može da bude samo plasman u plej-of", rekao je Ataman u intervjuu za turski "Fanatik".

Ataman je od Efesa napravio evropskog giganta, dva puta zaredom je sa turskim klubom bio šampion Evrope.

"Kada sam došao u Efes 2017. godine cilj je da bio da se približimo Fenerbahčeu, kojeg je vodio Željko Obradović. Zašto? Pa Fener je tih godina bio najbolja ekipa u Evropi. Ista situacija je i ove godine sa Panatinaikosom. Želimo da ugrozimo dominaciju Olimpijakosa. Ako budemo bolji od njih, igraćemo na fajnl-foru i osvojiti titulu u Grčkoj", rekao je Ataman.

PAO već radi na formiranju igračkog kadra. Luka Vildosa je, pišu mediji, potpisao dvogodišnji ugovor, a stigli su Dimitris Moraitis i Kostas Adetokumbo, dok je sa pozajmice vraćen Nikos Čugas.

"Kada je riječ o igračima koje želimo da dovedemo, napravili smo određeni napredak. Nećemo paničiti. Iskoristićemo naš budžet na najbolji način", poručio je Ataman.

Bonus video: