Cetinje pobjednik turnira "Basket u mom kvartu"

Cetinje je u finalu bilo bolje od Termosistema - 21:19

2572 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Lopičić
Foto: Dejan Lopičić

Pobjednik drugog izdanja manifestacije "Basket u mom kvartu" je Cetinje koje je u finalu savladalo Termosistem (21:19).

Manifestacija je organizovana u subotu na terenu "Dragan Ivanović" u Njegoševom parku, a takmičilo se 16 ekipa, koje su to pravo osigurale nakon kvalifikacionih turnira održanih tokom maja i juna na otvorenim terenima Glavnog grada: ''preko Morače'', u centru, na Zabjelu i na Pričelju.

Nagradni fondi je bio 3.200 eura.

Nakon odmjeravanja snaga u grupnoj fazi, po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izborile su prolaz u četvrtfinale, prije kojeg je održano takmičenje u šutu za tri poena. U ovom segmentu programa se istakao član Antene M, Marko Anđelić, koji je u finalu savladao Miloša Jankovića, osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 100 eura.

"Četvrtfinala su, uz huk pojačanog vjetra i zloslutno sijevanje koje je najavljivalo iminentan pljusak, održani na istoj lokaciji, nakon čega je turnir preseljen u salu škole ''Novka Ubović'' u Tološima, gdje smo svjedočili fantastičnim polufinalnim okršajima", saopštili su organizatori.

Cetinje, koje je u prvoj rundi eliminacione faze pobijedilo Parni valjak 16:13, koplja je ukrstilo sa Antenom M, koja je izbacila Veterane Morača rezultatom 14:12. Nakon žestoke borbe, ova sjajna utakmica okončana je trijumfom Cetinja, ''na razliku'' - 18:16.

"Ni u drugom polufinalu nije izostasla drama. Prošlogodišnji finalisti Frulaši su u četvrtfinalu nadigrali Koučing staf Junior 15:8, a potom se ''pokrljali'' sa Termosistemom, koji je ''iscijedio'' Limun – 21:19. Tvrda utakmica, puna takmičarskog naboja, pripala je Termosistemu identičnim rezultatom – 21:19. U okršaju za treće mjesto Antena M u sastavu Marko Anđelić, Vladan Đukanović, Pavle Jovićević i Nikola Pavićević savladala je Frulaše 16:10, zaradivši nagradu za ''bronzane'' u iznosu od 600 eura", saopštili su organizatori.

U velikom finalu je Termosistem poveo 8:1, ali je Cetinje na krilima braće Stojanović preokrenulo i pobijedilo rezultatom 21:19.

"Šampioni, koji su osvojili 1.600 eura, nastupili su u sastavu Petar i Marjan Stojanović, Miloš Nikolić i Predrag Lazarević, dok su za Termosistem igrali Dejan i Goran Posuka, Dejan Džaković i Dražen Otašević, čiji su džepovi puniji za 900 eura."

''Dunk shop MVP'' nagradni vaučer u iznosu od 200 eura za najboljeg igrača završnog turnira pripao je članu novog šampiona, Marjanu Stojanoviću, koji je postigao ključni koš u uzbudljivom polufinalu sa Antenom M.

"Basket u mom kvartu" se ponovo pokazao jednom od najljepših sportskih priča Glavnog grada i ne sumnjamo da se radi o manifestaciji koja ima potencijal da postane tradicionalna. Čestitke pobjednicima, ostalima više sreće dogodine'', rekao je Miloš Stijepović, koordinator takmičenja iz redova organizatora, Sekretarijata za kulturu i sport.

Bonus video: