Panatinaikos ozvaničio dolazak Vildose, daje bogatstvo za Pantera

Vildosa je potpisao trogodišnji ugovor sa Atinjanima, za koji će navodno inkasirati ukupno pet miliona eura

5716 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Paobc.gr
Foto: Paobc.gr

Još proljetos, grčki mediji su objavili da Luka Vildosa prelazi u Panatinaikos, što su i Argentinac i Crvena zvezda demantovali.

Sada je, međutim, zvanično - Vildosa je potpisao trogodišnji ugovor sa Atinjanima, za koji će navodno inkasirati ukupno pet miliona eura.

Kombo bek rođen 11. avgusta 1995. godine u Kilmesu je 2017. došao u Evropu i zaigrao za Baskoniju, sa kojom je 2020. bio šampion Španije.

U maju 2021. je potpisao za Njujork Nikse, ali zbog povrede nije odigrao nijedan meč za tim iz Velike jabuke, pa je u aprilu 2022. prešao u Milvoki Bakse.

U oktobru 2022. se vratio u Evropu i potpisao za Crvenu zvezdu, gdjje mu se ubrzo priključio i bivši trener, Duško Ivanović.

U Evroligi je nastupio na 29 mečeva i u prosjeku upisivao 12,6 poena, 3,9 asistencija, 2,5 skokova i 1,4 ukradene lopte.

Sa Argentinom je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu 2019. u Kini.

Iz Beograda bi uskoro put Atine mogao da krene i Kevin Panter, kojem PAO nudi bogatstvo - 4,7 miliona eura za dvogodišnji ugovor!

Sjajni šuter je prvo ime na listi želja novog trenera Ergina Atamana, a sigurno je da Partizan, Real Madrid i Barselona ne mogu da mu ponude koliko i kontroverzni gazda „zelenih”, Dimitris Janakopulos.

Bonus video: