Litvanci redom otpadaju - ni Butkevičus ne igra na Mundobasketu

Rival Crne Gore ostao bez cijele petorke, veliki znak pitanja i iznad nastupa jednog od najboljih igrača, Domantasa Sabonisa

4393 pregleda 4 komentar(a)
Arnas Butkevičus u dresu Žalgirisa, Foto: Euroleague
Arnas Butkevičus u dresu Žalgirisa, Foto: Euroleague

Iz sedmice u sedmicu, selektor Litvanije Kazis Maksvitis dobija sve gore vijesti, jer ostaje bez igrača na koje je ozbiljno računao za Mundobasket.

Sada je otpao i krilni košarkaš Žalgirisa, Arnas Butkevičus, koji je operisao skočni zglob i šest sedmica mora da miruje.

„Butkevičus je osjetio bol u nozi tokom finala LKL-a. Posljednji meč serije je mogao da igra samo uz pomoć ljekova za bolove. Tokom operacije, otklonjen mu je kalcifikat blizu Ahilove tetive”, napisao je klub iz Kaunasa u saopštenju.

Maksvitis odranije ne može da računa na Marusa Grigonisa, Lukasa Lekavičusa, Edgarasa Ulanovasa i Rokasa Gjedraitisa, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Domantasa Sabonisa.

„Svi se nadamo da će Domantas igrati, ali smo svjesni da su šanse na današnji dan znatno manje od 50 odsto. Dok god postoju šansa, nastavićemo da vjerujemo da bi mogao da nam se pridruži”, rekao je nedavno Maksvitis.

Litvanija je nosilac grupe D na Mundobasketu, u kojoj je i Crna Gora. Sva ova odsustva povećavaju šanse „crvenih” da mogu da se nadaju pobjedi protiv favorita grupe, u kojoj su i Egipat i Meksiko.

Bonus video: