FIBA predviđa Crnoj Gori 25. mjesto na Mundobasketu, SAD prvi kandidat za zlato

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra

8331 pregleda 12 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG

Za nešto manje od dva mjeseca počinje Svjetsko prvenstvo u košarci, pa je FIBA danas objavila rana predviđanja i rang listu, odnosno kako bi mogao da izgleda poredak na predstojećem turniru.

FIBA je košarkašku reprezentaciju Crne Gore smjestila na 25. mjesto. Iza "crvenih" su Liban, Obala Slonovače, Jordan, Angola, Egipat, Iran i Zelenortska Ostrva.

Crna Gora je na Mundobasketu 2019. godine u Kini zauzela 25. mjesto.

"Plasmanom Zelenortskih ostrva na Mundobasket, Crna Gora je izgubila titulu najmanje zemlje koja igrala na svjetskim prvenstvima. Ali, Crna Gora je sada najmanja zemlja koja je dva puta zaredom učestvovala na Mundobasketu. Prije četiri godine su bili 25. Tada su na pet utakmica zabilježili jednu pobjedu. Tim je napredovao, a vratio se i Nikola Vučević", saopštila je FIBA.

Crna Gora je na predstojećem Mundobasketu u grupi D sa Meksikom, Litvanijom i Egiptom. Dvije selekcije prolaze dalje, a ukrštaju se sa timovima iz grupe C gdje su SAD, Grčka, Jordan i Novi Zeland.

Selektor Boško Radović objavio je sredinom juna širi spisak za predstojeće prvenstvo.

Prvi favorit za titulu, prema današnjoj listi koju je objavila FIBA je SAD. Slijede Španija, Francuska, Australija i Slovenija, dok je Srbija na osmom mjestu.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Bonus video: