Vučević: Šarića ne možemo zaustaviti, samo limitirati

"Šarić ima odličnu sezonu iza sebe u NBA i pokušaćemo da ga limitiramo što je više moguće. Takav igrač se ne može zaustaviti, samo limitirati", rekao je Vučević
58 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBA Europe
Nikola Vučević, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 04.09.2017. 12:17h

Nikola Vučević biće danas adut Crne Gore u meču sa Hrvatskom (16.45) u trećem kolu grupe C na Eurobasketu.

On je naš jedini NBA igrač, a Hrvatska ih ima dvojicu - Bojana Bogdanovića i Darija Šarića.

''Bogdanović i Šarić su sjajni igrači i mislim da je normalno da oni nose ekipu i budu glavni u napadu. Možda nije dobro da se cijela odbrana skoncentriše samo na njih dvojicu, jer će onda drugi razigrati", rekao je Vučević.

Šarić je, po njegovom mišljenju, najbolji hrvatski košarkaš.

"Šarić ima odličnu sezonu iza sebe u NBA i pokušaćemo da ga limitiramo što je više moguće. Takav igrač se ne može zaustaviti, samo limitirati", rekao je Vučević.

Ekipa Bogdana Tanjevića brzo je zaboravila startni potop protiv Španije, te rutinskom pobjedom nad Mađarima pokazala kvalitet koji posjeduje, pišu hrvatski mediji.

"Jako je bitno da se svi razigramo, da osjetimo loptu i da svi dođemo do poena. Mislim da je to vrlo bitno za ovaj turnir. Protiv Mađarske se devet naših igrača upisalo u strijelce i to je dobra stvar. Svaka utakmica na ovakvom prvenstvu je specifična'', smatra Vučević, koji je u prvoj postigao 16, a u drugoj utakmici 13 poena.

Bonus video: