Panatinaikos ugrabio Lesora

„Zelenima” je izmakao Kevin Panter, koji je dogovorio saradnju sa Barselonom, ali nisu propustili priliku da ugrabe jednog asa novog osvajača AdmiralBet ABA lige

16930 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Paobc.gr
Foto: Paobc.gr

Prva meta Panatinaikosa u prelaznom roku bio je Kevin Panter, ali je kapiten Partizana odlučio da prihvati ponudu Barselone.

Ali, „zeleni” nisu propustili priliku da ugrabe jednog asa novog osvajača AdmiralBet ABA lige - novi član atinskog velikana je Matijas Lesor.

Francuski centar je odigrao odličnu sezonu i po pod komandom Željka Obradovića, izrastao u jednog od najboljih centara Evrope, pa ne čudi da je bio visoko na listi želja Ergina Atamana.

Lesor bi, po najavama medija, trebalo da inkasira oko 2,5 miliona eura za dvije godine. U tek završenoj sezoni je bio član idealne petorke i Evrolige i ABA lige.

Dan prije njega, u Atinu je stigao i doskorašnji kombo bek Crvene zvezde Luka Vildosa, koji je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura.

A nakon što je odustao Panter, prva opcija za Panatinaikos na poziciji beka šutera je postao Darijus Tompson, koji je blistao u debitantskoj sezoni u Evroligi u dresu Baskonije.

Bonus video: