Dvomeč sa Srbijom posljednji test pred Evropsko prvenstvo

Mlada crnogorska košarkaška reprezentacija u grčkom Heraklionu brani bronzu osvojenu u Podgorici prošle godine

6657 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore će dvomečom sa Srbijom završiti pripreme za Evropsko prvenstvo u Heraklionu, gdje brani bronzu osvojenu prošle godine u Podgorici.

Prvi kontrolni meč sa Srbijom na programu je sjutra (30. jun) u dvorani "Voko" u Donjoj Gori, sa početkom u 15 sati, druga utakmica igra se 1. jula u 13.30.

Prethodno, ekipa Dušana Dubljevića ostvarila je polovičan učinak u pripremnim mečevima sa Sjevernom Makedonijom (poraz 82:67, pa pobjeda 91:57).

"U Šibeniku nam je falilo 5-6 igrača. Priključio nam se juče Fedor Žugić nakon naporne klupske sezone, a još čekamo Andriju Grbovića. Dueli sa Srbijom biće nam generalne probe pred start evropskog šampionata", kazao je Dubljević.

Crna Gora je na Evropskom prvenstvu u grupi B sa Španijom, Srbijom i Estonijom.

"Nemamo prevelikih ciljeva, jer smo izvukli veoma jaku grupu koja se kasnije ukršta sa A grupom i izuzetno snažnim reprezentacijama Italije, Turske, Belgije i Izraela. Nedostaje nam puno igrača iz selekcije koja je prošle godine bila bronzana, tako da bi zaista bilo neozbiljno obećavati visoke domete u Grčkoj. Ali, nema predaje, borićemo se i na svakoj utakmici dati maksimum", kazao je Dubljević.

Evropsko prvenstvo počinje 8. jula.

Bonus video: