Završen deveti košarkaški kamp u Kolašinu

Organizatori pdosjećaju da su nekoliko djece koja su bili polaznici kampa došlo do ozbiljnih klubova, a jedan od njih Đorđije Jovanović sada je u razvojnoj NBA ligi

4533 pregleda 53 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Košarkaški kamp u Kolašinu, koji se ove godine održao po deveti put, u organizaciji Vlada Šćepanovića i Sava Đikanovića, uspješno je završen.

Ovogodišnji kamp radio je u dvije smjene u kojima je bilo po 100 djece. Zhvaljujući podršci dugogodišnjih “prijatelja” tog sportskog događaja učesnici kampa bili su i 18 djece iz Dječjeg doma u Bijeloj sa dva vaspitača.

Organizatori pdosjećaju da su nekoliko djece koja su bili polaznici tog kampa došlo do ozbiljnih klubova, a jedan od tih igrača Đorđije Jovanović, koji je sada u razvojnoj NBA ligi.

Đikanović je pojasnio da je cilj kampa da djeca od osam do 16 godina u sedmodnevnim uslovima, kroz dvije smjene, unaprijede određene elemente u igri i da se kroz zabavu i druženje među polaznicima kampa stvaraju nova prijateljstva.

Svečano zatvarajući kamp, Vladimir Martinović, predsjednik Opštine Kolašin, istakao je značaj TE manifestacije za Opštinu Kolašin.

"Gledajući ove mlade sportiste i svjedočeći njihovom trudu, strasti i entuzijazmu, kao predsjednik Opštine, najljepše se osjećam. Ovakvi događaji ne samo da promovišu košarku, već i mladima pružaju priliku da grade prijateljstva i steknu neprocjenjiva iskustva", izjavio je predsjednik Martinović.

Prema njegovim riječima, naročito je značajna “ humanitarna i društveno korisna komponenta koju kamp sadrži”. Uz veliko zadovoljstvo, predsjednik Martinović spomenuo je da su djeca iz Bijele takođe učestvovala u kampu.

Martinović je najavio da će lokalna uprava nastaviti da podržava “inicijative koje promovišu ljubav prema košarci i sportu, uopšte, ali i razvijaju humanost i društvenu odgovornost kod mladih".

Bonus video: