Mihailović: Respektujemo Hrvatsku, ali možemo da pobijedimo

Bogdanović više igra krilo i napada leđima, tako da mislim da će ostali, viši bekovi da ga paze. Ali, ukoliko to bude moj zadatak, trudiću se da ga maksimalno ispunim, jer je to jedan od mojih najvećih kvaliteta", rekao je Mihailović
2 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: FIBA.COM
Vladimir Mihailović, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 03.09.2017. 16:41h

Vladimir Mihailović je uvjeren da Crna Gora može da se nosi sa Hrvatskom, u meču trećeg kola grupe C na Eurobasketu.

Pobjeda nad Mađarskom vratila je samopouzdanje, nakon teškog poraza od Španije.

"Nakon jako lošeg uvoda protiv Španije, koji nikome nije lako pao, izdigli smo se i odigrali dosta dobar meč protiv Mađarske. Upisali smo prve bodove i vratili samopouzdanje, tako da sa manje pritiska ulazimo u meč sa Hrvatskom. Ona jeste favorit, ali ako odigramo na nivou na kojem možemo i izvedemo ono što smo planirali, sigurno ćemo imati šansi", rekao je Mihailović.

Hrvatska nije blistala u prva dva kola, iako ima maksimalan skor. Otpor Mađarske je slomila u posljednjoj četvrtini.

"Ne smije da nas zavara to što su Hrvati odigrali ravnopravan meč sa Mađarskom i što su loše otvorili meč sa Rumunijom, koju su kasnije rutinski dobili. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja je u pripremnom meču pokazala mnogo. Ulazimo u meč sa velikim respektom, ali i svjesni da imamo šansu da pobijedimo", kazao je Mihailović, koji bi sjutra trebalo da ima jedan od najtežih zadatala - da čuva Bojana Bogdanovića.

"Bogdanović više igra krilo i napada leđima, tako da mislim da će ostali, viši bekovi da ga paze. Ali, ukoliko to bude moj zadatak, trudiću se da ga maksimalno ispunim, jer je to jedan od mojih najvećih kvaliteta", rekao je Mihailović.

Bogdanović i Dario Šarić su lideri Hrvatske.

"Oni su nosioci igre, sjajni košarkaši, ali ne smijemo da zapostavimo ni ostale igrače. To je ozbiljna reprezentacija, ovdje možda za nijansu slabija nego što je inače, ali je spremna da igra sa svakim. Naša prednost je centarska linija, jer smo na poziciji pet sigurno jači", zaključio je Mihailović.

Bonus video: