I Andrija Grbović stigao u Budućnost

Grbović je prošlog ljeta sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Podgorici i bio jedan od najboljih igrača u timu Dušana Dubljevića sa prosjekom od 12,1 poena, 6,1 skoka i 2,1 asistencija

12186 pregleda 320 reakcija 15 komentar(a)
Foto: KK Mega/Ivica Veselinov
Foto: KK Mega/Ivica Veselinov

Prošle sezone, Budućnost Voli je imala četiri crnogorska košarkaša, i u narednoj će ih imati bar toliko - poslije Andrije Slavkovića, podgorički klub je predstavio i njegovog imenjaka Grbovića.

Mladi Pljevljak, koji igra na poziciji krilnog centra, stiže iz Mege, za koju je prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi odigrao 28 utakmica i prosječno upisivao šest poena, 3,4 skoka i 0,3 blokade.

Šest puta je imao dvocifren broj koševa. Najviše - 17 - dao je protiv Cibone, a istakao se u pobjedama nad crnogorskim timovima SC Derbijem sa 16 i Mornarom sa 13 poena.

Grbović je prošlog ljeta sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Podgorici i bio jedan od najboljih igrača u timu Dušana Dubljevića sa prosjekom od 12,1 poena, 6,1 skoka i 2,1 asistencija.

I ovog ljeta će igrati Eurobasket za mlade, jer je 2003. godište, a na širem je spisku Boška Radovića i za Mundobasket u Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Za seniore je debitovao i u kvalifikacijama za to takmičenje i odigrao dva meča.

Osim Grbovića i Slavkovića, Budućnost pod ugovorom ima i Petra Popovića, Igora Drobnjaka, Alfu Kabu i Kamerona Rejnoldsa, s tim da se traži način kako da se raskine saradnja sa Francuzem i Amerikancem.

Suad Šehović je završio karijeru, Aleksi Iliću je istekao ugovor, a otišli su Tre Bel-Hejns, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Emanuel Lekomt, Marko Jagodić-Kuridža, Erik Grin i Džej Džej O'Brajen.

Istekla je pozajmica Kenana Kamenjaša, ali postoji mogućnost da i on i O'Brajen ostanu.

Bonus video: