Crnogorski reprezentativac kod bivšeg selektora: Radebou potpisao za Galatasaraj

Džona Radebou je prošle sezone nastupao za Valensiju, za koju je na 34 utakmice u Evroligi bilježio 5,7 poena, 1,6 skokova i 1,4 asistencija

8432 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Zvezdan Mitrović polako sklapa ekipu Galatasaraja za sezonu prepunu izazova u FIBA Ligi šampiona i turskoj Superligi, a pojačanje je našao i u Crnoj Gori.

Nije, doduše, među našim igračima, već u Amerikancu koji je povremeni reprezentativac Crne Gore - Džona Radebou je potpisao ugovor na godinu plus godinu sa turskim velikanom.

Radebou je poslije studiranja na Univerzitetu Sjeverni Kolorado profesionalnu karijeru počeo u švedskom Kopingu, ali je brzo prešao u njemački Ludvigzburg.

U tom klubu se nametnuo, stigao do fajnl-fora Lige šampiona i skrenuo pažnju Košarkaškog saveza Crne Gore, a bio je jedan od junaka istorijske pobjede nad Francuskom.

Da se Nikola Ivanović nije povrijedio, vjerovatno bi nastupio i na Eurobasketu, ali je umjesto njega otišao Kendrik Peri i postao jedan od lidera tima.

Radebou je prošle sezone nastupao za Valensiju, za koju je na 34 utakmice u Evroligi bilježio 5,7 poena, 1,6 skokova i 1,4 asistencija.

Prije njih dvojice, bivši crnogorski selektor je u Galatasaraj doveo Ismeta Akpinara iz Fenerbahčea i Bugrahana Tundžera iz Anadolu Efesa, ali mora da angažuje još dosta pojačanja.

Na kraju sezone, klub se zahvalio bivšem plejmejkeru Mornara Deronu Raselu, te Dilanu Enisu, Anđelu Kalojaru, Dušan Ristiću, Tajrusu Mekgiju i Sedat Aliju Karagileu.

Bonus video: