Tanjević: Hrvatska ima više talenta od nas, dueli sa Češkom i Rumunijom su najvažniji

Ne kažem da se predajemo, ali su dueli sa Češkom i Rumunijom najvažniji za plasman u osminu finala”, kazao je Tanjević
57 pregleda 6 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: FIBA.COM
Bogdan Tanjević, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 03.09.2017. 15:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Pobjedom nad Mađarskom, Crna Gora je napravila prvi od tri koraka za plasman među 16 najboljih evropskih selekcija.

Sjutrašnji meč sa Hrvatskom (16,45) nije odlučujući ka ispunjenju tog cilja, s obzirom na to da je protivnik, uz Španiju, najjača selekcija u grupi.

“Hrvatska je favorit, ali sigurno nećemo igrati loše kao protiv Španije i bićemo mnogo bolji nego u prvom kolu. Hrvatska sasvim sigurno ima malo više talenata od nas, zbog toga je u prednosti”, rekao je Bogdan Tanjević, selektor Crne Gore.

“Crveni” su odigrali dvije različite utakmice do sada. Protiv Španije se nije očekivalo iznenađenje, ali još manje i poraz od 39 razlike, protiv Mađarske je dominantnom igrom ostvarena sigurna pobjeda.

“Šamar koji smo primili je, što bi Italijani rekli - salutaran, zdrav, da se napravi odgovor. Protiv Mađara smo odigrali pristojnu utakmicu. Motivisani smo, zato što se borimo za opstanak, za ulazak u 16 najboljih. Taman posla da igrači nisu motivisani. Radili su dobro, dugo i naporno i mislim da imamo energije i za više od pet utakmica. Problem je što je igrači ponekad ne izvuku iz nogu sve to imaju i to pokažu na terenu”, rekao je Tanjević.

Na pitanje da li će pokušati da duže drže Vučevića i Dubljevića duže zajedno na terenu, Boša je otkrio šta su je prioritet.

“Veoma je teško igrati 30 minuta. To je rizična investicija za naredne mečeve. Ne kažem da se predajemo, ali su dueli sa Češkom i Rumunijom najvažniji za plasman u osminu finala”, kazao je Tanjević.

Bonus video: