Dubljević u zenitu karijere na pragu Zenita, Breša zove Ivanovića

Kapiten „crvenih” poslije 11 godina napustio Valensiju, iako je planirao da u tom klubu završi karijeru. Nije mu ponuđen novi ugovor, ali je i dalje jako cijenjen na evropskom tržištu, a najozbiljniji predlog dobio je iz Sankt Peterburga

16446 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Valencia
Foto: Valencia

Nikola Vučević je nedavno potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Čikago Bulsima, a do 21. jula i početka priprema za Mundobasket, još dva stuba crnogorske reprezentacije bi trebalo da riješe pitanje budućnosti - Bojan Dubljević i Nikola Ivanović.

Kapiten „crvenih” je poslije 11 godina napustio Valensiju, iako je planirao da u tom klubu završi karijeru. Nije mu ponuđen novi ugovor, ali je i dalje jako cijenjen na evropskom tržištu, a najozbiljniji predlog dobio je iz Sankt Peterburga.

Zenit mu, naime, nudi „jak” ugovor na dvije godine i ostalo je samo da ga 31-godišnji parafira.

U redovima tima koji je 2022. godine bio šampion VTB lige sačekaće ga bivši trener Barselone, Ćavi Paskval, koji dobro zna šta popularni Dubi može da uradi i pod košem, ali i šutem za tri poena.

Nikola Ivanović
foto: Cedevita Olimpija/Filip Barbalić/Ales Fevzer.com

Ivanović je, s druge strane, slobodan nakon dvije sezone u Crvenoj zvezdi. Postojala je mogućnost da produži saradnju sa „crveno-bijelima”, koji su ostali bez trojice plejmejkera (Fakunda Kampaca, Luke Vildose i Stefana Markovića), ali je odlučio da ode.

Za sada je za 29-godišnjeg Podgoričanina najozbiljnije „zagrizla” Breša, koja se na više strana raspitivala o kvalitetima Ivanovića i sprema mu veoma dobru ponudu.

O iskusnom organizatoru igre su uprava i stručni štab italijanskog tima mogli da dobiju najbolje informacije od Amedea dela Valea, koji mu je bio saigrač u Budućnosti.

Ukoliko pređe u Brešu, Ivanović će imati znatno lakši tempo nego u Crvenoj zvezdi, jer će igrati samo Seriju A, tj. jednu utakmicu sedmično. Za Beograđane je ponekad igrao i tri sedmično...

Bonus video: