Mijović: Prije razmišljanja o jačini grupe da sastavimo kompetitivan tim

Podgorički tim saznao imena svih rivala u predstojećoj sezoni Evrokupa

24556 pregleda 37 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Trener Budućnost Volija Petar Mijović prokomentarisao je današnji žrijeb Evrokupa.

Podgoričani su saznali sve rivale, pa je nakon ranije poznatih Gran Kanarije, Ulma, Turk Telekoma, Arisa i Trenta grupa B kompletirana sa francuskim Burgom, litvanskim Litkabelisem, poljskim Šljonskom i rumunski Klužom.

"S obzirom na datum žrijeba jako je teško komentarisati da li smo prošli dobro ili smo mogli da prođemo i bolje. Suštinski, ekipe su u formiranju što je slučaj i kod nas. Sve ekipe su na tržištu, 80% ekipa je daleko od završetka svojih sastava. Tek kad sve ekipe budu u punim sastavima moći ćemo da kažemo nešto više o težini i jedne i druge grupe", kazao je Mijović za sajt kluba.

Nova sezona Evrokupa počeće 3. oktobra - tek za tri mjeseca.

Najbolji crnogorski tim žrijeb je čekao iz drugog šešira na osnovu rezultata iz prethodne tri sezone.

Da li je dobro prošao ili ne, možda je i izlišno komentarisati, a i grupa A je slične težine (Hapoel Tel Aviv, Huventud, Cedevita Olimpija, Pariz, Venecija, Volvs, Bešiktaš, Hamburg Tauers, Prometej, London).

"Ono što je jasno jeste da su u našoj grupi finalisti Evrokupa iz prethodne sezone, ekipe koje sa istim ambicijama ulaze i u ovu sezonu. Gran Kanarija i posebno Turk Telekom, koji je jedna od rijetkih ekipa koja je u odmakloj fazi sklapanja rostera, gdje su i pojedini evroligaški igrači već tamo. Ulm koji nas je prethodne sezone savladao i koji je u konkurenciji Bajerna, Albe, Bona bio prvak Njemačke što dovoljno govori o ambicijama i kvalitetu koji ima. Na prvi pogled grupa djeluje dosta ujednačeno, uz dva favorita i sigurno da ćemo tražiti svoje šanse za visok plasman u grupi", istakao je trener Budućnosti.

Po dvije prvoplasirane ekipe će direktno u četvrtfinale, dok će timovi koji zauzmu pozicije od 3. do 6. mjesta igrati osminu finala.

"Sigurno da, prije bilo kakvog razmišljanja o kvalitetu grupe, da li je grupa dobra ili nešto bolja po nas, mi moramo da se usresrijedimo za ono što je za nas najbitnije - da u vremenu ispred nas sastavimo dobar tim, tim koji će biti kompetitivan, koji će biti takmičarski i koji će iz utakmice u utakmicu postavljati svoje ambicije za sezonu. To je u ovom momentu prioritet, na tome se radi i kada sve posložimo, kada se poslože i ostale ekipe, moći ćemo više da pričamo o samom žrijebu", dodao je Mijović.

Bonus video: