Najteže na startu - mladi košarkaši na otvaranju Eurobasketa protiv branioca titule

Tim Dušana Dubljevića danas (15 časova) u grčkom Heraklionu igra protiv Španije, a rivali u grupi B i Estonija (nedjelja, 12.30) i prošlogodišnji šampion B šampionata Starog kontinenta, Srbija (ponedjeljak, 15)

11787 pregleda 58 reakcija 7 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Reprezentativno ljeto u muškoj košarci otvara branilac bronzane medalje sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Podgorici - mlada selekcija.

Tim Dušana Dubljevića danas (15 časova) u grčkom Heraklionu igra protiv branioca titule, Španije, a rivali u grupi B su i Estonija (nedjelja, 12.30) i prošlogodišnji šampion B šampionata Starog kontinenta, Srbija (ponedjeljak, 15).

U osminu finala idu sve ekipe, a „crveni” ukrštaju sa grupom A, u kojoj Turska, Italija, Belgija i Izrael.

Za tim Dušana Dubljevića uspjeh bi bio plasman u četvrtfinale, sve preko toga bi bio bonus. Cilj je da se izbjegne ispadanje u B diviziju, u koju idu tri najgore ekipe.

Crna Gora će biti oslabljena na ovom šampionatu, jer nema novog krilnog centra Budućnost Volija, Andrije Grbovića, koji je bio povrijeđen, pa je u dogovoru sa stručnim štabom odlučeno da preskoči Eurobasket.

Dubljevićevi aduti: Fedor Žugić, Đorđije Jovanović i Luka Bogavac
Dubljevićevi aduti: Fedor Žugić, Đorđije Jovanović i Luka Bogavacfoto: FIBA

Dubljevićev tim je jači na spoljnjim pozicijama, jer će igru diktirati kvartet koji je osvojio bronzu prošle godine - Fedor Žugić, Luka Bogavac, Đorđije Jovanović i Danilo Ivanović, a na spisku je i supertalentovani 17-godišnji Nikšićanin, David Mirković.

SPISAK

Petar Minić (Budućnost Voli)

Danilo Ivanović (Podgorica)

Fedor Žugić (Ulm, Njemačka)

Lazar Radetić (Mornar)

Andrija Vučurović (Primorje)

Zoran Vučeljić (SC Derbi)

Krsto Dubljević (Sutjeska)

Đorđije Jovanović (Partizan)

David Mirković (SC Derbi)

Lazar Vukčević (Podgorica)

Milun Mićanović (Koledž Oberlin, SAD)

Luka Bogavac (SC Derbi)

Bonus video: