Vraćaju dug za Spanulisa: Panatinaikos uzeo Slukasa od Olimpijakosa

Simbol Olimpijakosa, plejmejker koji je crveno-bijeli dres velikana iz Pireja u dva navrata nosio 10 godina, potpisao je trogodišnji ugovor sa najvećim rivalom vrijedan devet miliona eura bruto, tj. pet miliona neto

3361 pregleda 4 komentar(a)
Kostas Slukas potpisuje ugovor u društvu Dimitrisa Janakopulosa, Foto: Twitter.com/paobcgr
Kostas Slukas potpisuje ugovor u društvu Dimitrisa Janakopulosa, Foto: Twitter.com/paobcgr

Prelazak iz Olimpijakosa u Panatinaikos je u očima navijača najveća „izdaja”, baš kao i transferi igrača između Crvene zvezde i Partizana, ili Real Madrida i Barselone, zato ne čudi šta je glavna vijest svih grčkih medija.

Kostas Slukas je izazvao potrese koji će se dugo osjećati - simbol Olimpijakosa, plejmejker koji je crveno-bijeli dres velikana iz Pireja u dva navrata nosio 10 godina, potpisao je trogodišnji ugovor sa najvećim rivalom!

PAO je, po navodima „Gazete”, odlučio da 33-godišnjem Soluncu, koji je dva puta bio prvak Evrope sa Olimpijakosom, a jednom sa Fenerbahčeom, plati devet miliona eura za trogodišnji ugovor bruto, tj. oko pet miliona neto.

Olimpijakos je Slukasu ponudio novi ugovor, ali uslovi nisu bili zadovoljavajući. Fenerbahče je bio favorit da vrati jednog od najboljih organizatora igre u Evroligi, činilo se da je sve gotovo, ali su se onda umiješali Ergin Ataman i Dimitris Janakopulos i aktivirali „bombu”. I, što je im je takođe bitno, zadali veliki udarac ljutom rivalu...

Ovim je Janakopulos donekle uzvratio Olimpijakosu za čuvenu „krađu” Vasilisa Spanulisa iz 2010. godine, koju su njegov otac Pavlos i stric Tanasis, tadašnji čelnici Panatinaikosa, jako teško podnijeli.

Bonus video: