Novi poraz mladih košarkaša, uzalud istopili minus 16

I Estonci su dominirali u broju skokova (44 prema 28), dali mnogo više koševa iz reketa (54 naspram 28), a sa takvim odnosom snaga se niko ne može dobiti. I pored toga, Crna Gora serijom 20:4 izjednačila na 68:68, ali nije mogla više

10884 pregleda 47 reakcija 18 komentar(a)
Zoran Vučeljić na današnjem meču, Foto: FIBA
Zoran Vučeljić na današnjem meču, Foto: FIBA

Drugi meč, drugi poraz mlade košarkaške reprezentacije Crne Gore na Eurobasketu u grčkom Heraklionu.

Nakon što je izgubio od Španije sa čak 35 razlike (103:68), tim Dušana Dubljevića je bio neuspješan i protiv Estonije (81:74), pa je jasno da ga čeka grčevita borba za opstanak u A diviziji.

Iako je u ekipi pet igrača koji su prošle godine osvojili bronzu na EP u Podgorici, očito je da je tim van forme i da „pati” u reketu.

I Estonci su dominirali u broju skokova (44 prema 28), dali mnogo više koševa iz reketa (54 naspram 28), a sa takvim odnosom snaga se niko ne može dobiti.

Selekcija sa Baltika, koja je juče izgubila od Srbije 82:61, vodila je od početka, a do rekordnih plus 16 (64:48) stigla je u 28. minutu.

Crna Gora je odgovorila serijom 20:4, izjednačila na 68:68 u 35. minutu, imala i napad za preokret, ali je tada stala. Estonci su dali devet poena, primili jedan i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji je bio Luka Bogavac sa 25 poena, a dvocifren učinak je imao još samo Đorđije Jovanović - 10.

Seniorski reprezentativci Zoran Vučeljić i Fedor Žugić su stali na devet, 17-godišnji David Mirković je dao osam, Danilo Ivanović sedam, a Lazar Vukčević šest.

U igru nisu ulazili Petar Minić, Lazar Radetić i sin selektora Krsto Dubljević, dok je Milun Mićanović za 82 sekunde upisao skok.

„Crveni” sjutra igraju protiv Srbije, a onda će se u srijedu u osmini finala sastati sa nekim od timova iz grupe A, u kojoj su Belgija, Izrael, Turska i Italija.

Ako izgube, imaće šansu da obezbijede opstanak u A diviziji pobjedom na prvom meču za plasman od 9. do 12. mjesta.

Ukoliko i na tom meču dožive poraz, šampionat bi morali da završe sa dvije pobjede, jer tri posljednje plasirane ekipe idu u B rang...

Bonus video: