Podgorica ima novog trenera: Radović umjesto Bogavca

"Smatram da je rezultat koji je Podgorica napravila prethodne dvije godine bio odličan i nastojaćemo da budemo na tom nivou uz akcenat da afirmišemo mlađe crnogorske igrače"

7261 pregleda 7 komentar(a)
Radović tokom potpisivanja ugovora sa Podgoricom, Foto: KK Podgorica
Radović tokom potpisivanja ugovora sa Podgoricom, Foto: KK Podgorica

Nebojša Bogavac je otišao, a njegov dosadašnji asistent postavljen je za trenera košarkaša Podgorice.

Cetinjanin Dragan Radović novi je šef stručnog štaba crnogorskog ABA 2 ligaša, objavio je taj klub.

"Zahvaljujem se Upravi kluba na ukazanom povjerenju i šansi da budem na čelu mladog kolektiva sa vrhunskim uslovima i organizacijom - na kojima bi mu pozavidjeli i mnogo veći klubovi. Baš zbog toga smatram da je ovo veliki izazov, ali nadam se da ću odgovoriti i zahtjevima i ciljevima u predstojećem periodu", rekao je Radović za klupski sajt.

On je u Podgorici bio i koordinator mlađih selekcija, a u Crnu Goru se vratio nakon što je vodio Baškimi sa Kosova i rumunski Feniks. Ranije je u našoj zemlji vodio Lovćen.

"Sada ne mijenjam boje kluba, već samo ulogu. Sigurno da mi je mnogo lakše zbog činjenice da već poznajem način na koji klub funkcioniše i period adaptacije nije potreban", dodao je Radović.

Navodi da je sistem već postavljen.

"Iako, naravno, svaki dolazak novog trenera donosi neke nove ideje i male promjene. Ipak, put koji je Podgorica postavila od starta funkcionisanja nastojaćemo da slijedimo i da ga unaprijedimo ukoliko to bude moguće".

O ciljevima kaže...

"Smatram da je rezultat koji je Podgorica napravila prethodne dvije godine bio odličan i nastojaćemo da budemo na tom nivou uz akcenat da afirmišemo mlađe crnogorske igrače. Želimo da budemo prepoznati u regionu kao klub gdje mladi igrači, koji žele da se afimiršu na pravi način, mogu da dobiju šansu i u sjajnim uslovima naprave napredak u svojim košarkaškim karijerama", zaključio je Radović.

Bonus video: