Magija i dalje traje: Lebron Džejms potvrdio da će igrati i naredne sezone

"Dan kada ne budem mogao da dam sve od sebe biće i moj posljednji na terenu. A taj dan još nije došao"

4984 pregleda 43 reakcija 3 komentar(a)
Džejms, Foto: Reuters
Džejms, Foto: Reuters

Dvadeset NBA sezona je iza njega, toliko velikih utakmica i osvojenih prstenova, ali jedan od najvećih svih vremena ne odustaje od košarke ni sa 38 napunjenih godina.

Sjajna vijest stiže iz Sjedinjenih Američkih Država - Lebron Džejms je potvrdio da će i igrati i naredne sezone i da je i dalje rano za penziju.

Ta vijest koju je objavio CNN, obradovala je mnoge koji vole ovu čarobnu igru, pošto je majstor LA Lejkersa nakon eliminacije u plej-ofu u maju nagovijestio mogući kraj karijere.

"Više me nije briga koliko ću poena da postignem i šta mogu, a šta ne mogu na terenu. Pravo pitanje za mene je da li mogu da nastavim da igram bez povreda. Dan kada ne budem mogao da dam sve od sebe biće i moj posljednji na terenu. A taj dan još nije došao," rekao je Džejms na dodjeli ABC nagrada.

Najbolji strijelac u istoriji NBA lige kaže da ga na terenu drži velika ljubav prema košarci.

"Ono što me vraća svake godine jeste da gledam i treniram sa mojim momcima i saigračima. Vidim tu djecu - i to me vraća. Ta djeca me vraćaju tamo gdje treba da budem - sve to je čista ljubav prema ovoj prelijepoj igri. Dakle, da - ostalo je još toga da dam košarci", zaključio je Lebron.

Kroz veliku NBA karijeru Džejms je nosio dresove Klivlenda (u dva navrata), Majamija i sada LA Lejkersa. Osvojio je četiri titule (sa svakim od timova za koje je nastupao), a po četiri puta je biran i za MVP lige, kao i MVP finala.

Bonus video: