NBA šampion predvodi Kanadu - i dva bivša igrača Budućnosti na preliminarnom spisku za Mundobsket

Osim Džamala marija na spisku se nalazi još odličnih igrača iz NBA lige, poput Ar Džej Bereta (Njujork), Šaja Gildžes Aleksandera (Oklahoma), Dilona Bruksa (Hjuston), ali i Kevina Pangosa iz Armanija

6321 pregleda 1 komentar(a)
Džam Mari sa NBA titulom, Foto: Reuters
Džam Mari sa NBA titulom, Foto: Reuters

Srebro iz daleke 1936. sa Olimpijskih igara jedina je medalja kanadske košarke, a tim koji će ovog ljeta predstavljati tu zemlju na Mundobasketu mogao bi konačno da piše i velike savremene priče.

Nejt Bjorkgren, selektor Kanade, objavio je preliminarni spisak za Svjetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a samo jedno ime sa njega je dovoljno, pa da bude jasno koliko moćna će biti ova zemlja iz Sjeverne Amerike.

Naravno, riječ je o Džamalu Mariju, momku koji je uz Nikolu Jokića, najzaslužniji što je NBA titula nedavno stigla u Denver.

A, osim njega na spisku se nalazi još odličnih igrača iz NBA lige, poput Ar Džej Bereta (Njujork), Šaja Gildžes Aleksandera (Oklahoma), Dilona Bruksa (Hjuston), ali i Kevina Pangosa iz Armanija.

Na preliminarnom spisku su i dvojica bivših košarkaša Budućnost Volija - Tre Bel-Hejns (ovog ljeta otišao u Saragosu) i Melvim Edžim (plavi dres nosio u sezoni 2020/21).

Kanada će na Mundobasketu igrati u Džakarti, a rivali u grupi biće joj Francuska, Letonija i Liban.

Bonus video: