Ubjedljiva pobjeda protiv Mađarske za povratak samopouzdanja

Pobjeda u Klužu, u 2. kolu grupe C, bila je neophodna na putu ka plasmanu u osminu finala
70 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBA Europe
Nikola Vučević, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 02.09.2017. 13:54h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore oporavila se od ubjedljivog poraza od Španije i ubjedljivo savladala Mađarsku 72:48.

Nakon malo problema na startu, izabranici Bogdana Tanjevića uhvatili su ritam, odigrali sa mnogo više energije nego prvog dana i na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa.

Nikola Vučević i Bojan Dubljević bili su najefikasniji sa po 13 poena, Nikola Ivanović postigao je 10, veliki doprinos dali su Marko Todorović, Nemanja Vranješ i Nikola Pavlićević.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

70:44 - Povreda Todorovića nije bila ozbiljna, vratio se u igru tri i po minuta prije kraja

70:42 - Bojan Dubljević je pogodio za najveću prednost na meču, nepunih pet minuta prije kraja meča

Treća četvrtina

66:40 - Selektor Mađara Ivković mora da traži tajm-aut, jer je Crna Gora otvorila četvrtinu serijom 6:0

60:40 - na kraju treće četvrtine i najveća prednost na meču, posljednje poene, i to trojkom, upisao je Nemanja Vranješ, 10 sekundi prije kraja ove dionice. Pobjeda je jako blizu, ali je u ovoj četvtini van igrao, zbog povrede lijeve ruke, morao Todorović

53:37 - Rajs je pogodio trojku za do sada najveću prednost od 53:37 u 28. minutu

45:31 - trojkama Dubljevića i Pavlićevića, Crna Gora je u 23. minutu došla do rekordnih 45:31. Tajm-aut za Mađare

Druga četvrtina

39:29 - Crna Gora i na poluvremenu vodi sa 10 razlike, iako je Nemanja Vranješ na 18 sekundi prije kraja druge dionice bio pogodio trojku za najveću prednost na 39:27.

Naša selekcija je popravila igru u napadu u drugoj četvrtini, a problem za drugo poluvrijeme su tri lične greške Nemanje Đurišića, najefikasnijeg igrača u našoj selekciji u prvom poluvremenu sa devet poena.

Nikola Vučević i Nikola Ivanović su uknjižili po osam, a Vučević ima i pet skokova.

U mađarskoj selekciji 15 poena je upisao Vojvoda...

Naša selekcije ima sedam skokova više u prvom poluvremenu (26:19), ali i bolji procenat šuta za dva (47 - 37%) i tri poena (29 - 8%).

34:24 - u pretposljednjem minutu druge četvrtine naša selekcije ima ponovo 10 razlike, za 31:22 je bila lijepa akcija Rajsa i Vučevića (alej-up), koja je završena poenima centra Orlanda

27:17 - Ivanović je prvo pogodio slobodno bacanje zbog tehničke greške Mađara, a onda i trojku za plus 10 (27:17) i najveću prednost na meču u 16. minutu

23:17 - Prvi tajm-aut za Mađare zatrađio je crnogorski stručnjak Stojan Ivković, nakon što je Elingsfildu svirana tehnička greška zbog simulacije faula u napadu.

21:17 - igra se, praktično, koš za koš, s tim da je Mađarska bila prišla na 14:13 početkom druge dionice

Prva četvrtina

14:11 - kraj prve četvrtine, vođstvo naše selekcije od 3 poena (bilo je i plus 7), nakon 10 minuta u kojima su obje ekipe bile nesigurne u napadu (30 - 33 posto šut za dva poena)

10:3 - jedno bacanje je pogodio Đurišić, dva nakon toga Dubljević, pa je Crna Gora sa penala stigla do najveće prednosti u 7. minutu

7:3 - nakon jednog pogođenog bacanja Elingsfilda, oba bacanja je pogodio Nikola Vučević u 6. minutu

5:2 - trojka Đurišića u 5. minutu

2:2 - nakon nepuna tri minuta igre i puno grešaka u napadu i promašenih šuteva sa obje strane (za Crnu Goru je pogodio jedino Đurišić, za Mađare Kanga), Bogdan Tanjević je prvi zatražio tajm-aut.

Nakon katastrofajnog poraza od Španije (99:60), na startu, košarkaše Crne Gore danas od 14 sati očekuje pravi početak Eurobasketa, protiv rivala protiv kojeg, pak, izabranici Bogdana Tanjevića mogu i moraju da se nadaju uspjehu.

Pobjeda u Klužu, u 2. kolu grupe C, neophodna je na putu ka plasmanu u osminu finala.

Mađarska je, takođe, poražena u prvom kolu, ali je pružila znatno jači otpor favorizovanim Hrvatima, koji su na kraju slavili 67:58.

Bonus video: