Bogavac trojkom u posljednjoj sekundi donio opstanak Crnoj Gori

Novi bek SC Derbija srušio Hrvatsku u obračunu za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u Heraklionu (81:78) i poništio pogodak sa iste distance novog saigrača, Zvonimira Ivišića

21047 pregleda 209 reakcija 19 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Cilj je ispunjen, mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore je opstala u A diviziji nakon velike drame i pobjede nad Hrvatskom 81:78 u obračunu za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u grčkom Heraklionu.

Junak je Luka Bogavac, koji je šest desetinki prije kraja dao trojku za veliku pobjedu.

Time je poništio trojku svog novog saigrača iz SC Derbija, Zvonimira Ivišića, koji je osam sekundi ranije izjednačio na 78:78.

Utakmica na Kritu je bila veoma uzbudljiva, a činilo se da je sve riješeno nakon velike serije 10:2, kojom su "crveni" poveli 77:71 na 98 sekundi do kraja.

Prvo je David Mirković pogodio trojku, potom i Bogavac, uz dodatno bacanje, da bi seriju pogodaka iza linije 6,75 zaključio Đorđije Jovanović.

Talentovani Danilovgrađanin je propustio šansu da, kao Mojkovčanin, kompletira 3+1, jer je promašio bacanje, a Hrvati se vratili u život.

Srećom, Bogavac je izrastao u apsolutnog heroja...

On je bio i najefikasniji u redovima Crne Gore sa 25 poena, Jovanović je ubacio 20, a Mirković je upisao po 11 koševa i skokova.

Kapiten Fedor Žugić opet nije igrao zbog povrede.

Hrvate je predvodio Duje Brala sa 23 poena i 10 uhvaćenih lopti, Zvonimir Ivišić je ubacio 16 koševa, a njegov blizanac Tomislav 10.

Koliko je meč bio ravnopravan, govori i činjenica da je najveća prednost tima Dušana Dubljevića bila sedam poena, a "vatrenih" šest, te da su se ekipe čak 25 puta smjenjivale u vođstvu!

Bonus video: