Tanjević: Vjerujem da ćemo biti bolji; Skariolo: Nije ovo prava razlika u klasi

Naravno, nisam zadovoljan, ali vjerujem da ćemo igrati bolje i sjutra i sve ostale utakmice", rekao je Tanjević
58 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora Španija, Foto: FIBA
Crna Gora Španija, Foto: FIBA
Ažurirano: 01.09.2017. 17:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević nije mogao da bude zadovoljan onim što je njegov tim pokazao na startu Eurobasketa - "crveni" su izgubili od Španije, neočekivano ubjedljivo 99:60.

"Španski tim je vjerovatno najjači u Evropi, već 10 godina je na vrhu i igra svoju košarku. Mi smo vjerovatno sa previše respekta ušli u meč i imali 10 izgubljenih lopt, koje smo dali protivnicima pravo u ruke u prvom poluvremenu. U nastavku smo imali malo bolju organizaciju, ali je Španiji bilo lako da igra na 20 i više razlike, pa je pogađala i neke čudesne šuteve. Naravno, nisam zadovoljan, ali vjerujem da ćemo igrati bolje i sjutra i sve ostale utakmice", rekao je Tanjević.

Vladimir Mihailović je naglasio da ekipa nije odigrala onako kao što je planirala.

"Prije utakmice smo znali da je Španija bolji tim od nas, ali nismo planirali da izađemo sa bijelom zastavom, htjeli smo da se borimo. Nismo to uspjeli, dozvolili smo im da igraju svoju igru, a i pogađali su u dobrim procentima. Tako se ne može igrati protiv Španije", kazao je Mihailović.

Serhio Rodriges je, uz braću Ernangomes, vodio Španiju do ubjedljivog trijumfa. Novi plej CSKA Moskve imao je 10 asistencija.

"Znali da moramo jako da počnemo prvenstvo, jer smo igrali protiv tima koji je dugo zajedno i dugo se pripremao za Eurobasket. Bili smo odlični u odbrani, to nam je dozvolilo da igramo dosta kontri, a i pogađali smo otvorene šuteve, što nam je dizalo samopouzdanje", kazao je Rodriges.

Serđo Skariolo, selektor Španije, naglasio je da je Crna Gora "mnogo bolji tim nego što se moglo vidjeti na ovoj utakmici".

"Veoma solidna utakmica i u odbrani i u napadu. Distribucija lopte je bila odlična, Serhio Rodriges je dijelio sjajne asistencije, ali su mu se i saigrači odlično otvarali. Bili smo nesebični i mogli smo da igramo dosta u tranziciji, što je jedno od naših najjačih oružja. Ovo, ipak, nije prava razlika u klasi dvije ekipe, Crna Gora je mnogo bolji tim nego što bi se to večeras moglo zaključiti i ubijeđen sam da će to pokazati u ostatku šampionata", kazao je Skariolo.

Bonus video: