Janis Adetokumbo na preliminarnom spisku Grčke za Mundobasket

Ovog puta na Itudisovom spisku nisu se našli Kostas Slukas, Tajler Dorsi i Nik Kalates, dok je tu prvi put "američki" Grk Tomas Vokap

2508 pregleda 0 komentar(a)
Janis Adetokumbo, Foto: Shutterstock
Janis Adetokumbo, Foto: Shutterstock

Košarkaški spektakl na Filipinima, Indoneziji i Japanu trebalo bi da upotpuni i jedna od najvećih zvijezda na planeti.

Majstor Milvoki Baksa Janis Adetokumbo našao se na preliminarnom spisku selektora Grčke Dimitrisa Itudisa za predstojeći Mundobasket.

Da li će se najveće grčko ime naći i na konačnom spisku zavisiće od ljekarskog tima Milvokija, koji će procijeniti da li se Janis potpuno oporavio od povrede i da li je spreman za napore koje nosi Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo, ovog puta na Itudisovom spisku nisu se našli Kostas Slukas, Tajler Dorsi i Nik Kalates, dok je tu prvi put "američki" Grk Tomas Vokap.

Na spisku su i preostali od braće Adetokumbo - Tanasis i Kostas.

SPISAK GRČKE

Tomas Vokap, Dimitris Moraitis, Mihalis Luncis, Dimitris Flionis, Janulis Larencakis, Lefteris Bohoridis, Panajotis Kalaicakis, Nikos Hugaz, Vasilis Toliopulos., Kostas Papanikolau, Joanis Papapetru, Nikos Rogavopulos, Lefteris Mancukas, Janis Adetokumbo, Tanasis Adetokumbo, Dinos Mitoglu, Dimitris Agravanis, Manos Hacidakis, Jorgos Papajanis, Kostas Adetokumbo, Vangelis Zugris, Jorgos Calburis.

Bonus video: