"Operacija Manila": Okupljaju se crnogorski košarkaši

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u petak počinje pripreme za Mundobasket

11562 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Nekada su pripreme za velika takmičenja trajale mjesecima, sada košarkaši Crne Gore na 35 dana pred početak Svjetskog prvenstva među prvima kreću sa treninzima.

Boško Radović će u petak izvršiti prozivku i sa ekipom se odmah nakon pres konferencije uputiti ka Baru, koji će narednih 10 dana biti baza "crvenih".

Prva pripremna utakmica zakazana je za 2. avgust, kada će Bojan Dubljević i drugovi gostovati Francuskoj u Monpeljeu, a tri dana kasnije je utakmica sa Srbijom u "Bemax areni".

Crna Gora će 12. avgusta u Tbilisiju igrati sa Gruzijom, a dan kasnije sa Iranom, nakon čega će se nacionalni tim vratiti u Podgoricu, da bi već 16. preko Istanbula krenuo ka Manili.

Prvih nekoliko dana će propustiti Dubljević, Nikola Vučević i Marko Simonović, ali bi od naredne sedmice svi igrači na koje računa Radović trebalo da budu na treningu u "Topolici".

Pod znakom pitanja je kapiten mlade reprezentacije Fedor Žugić, koji je propustio posljednja dva meča Evropskog prvenstva u Heraklionu zbog povrede skočnog zgloba.

"Crveni" prvi meč u "Mol of Ejža areni" u Pasaju, dijelu glavnog grada Filipina, igraju 25. avgusta (10.45 časova po našem vremenu) protiv Meksika, glavnog rivala za 2. mjesto u grupi D.

Rivali su i Litvanija i Egipat.

Bonus video: