Žugić u ljubičastom: Iz Ulma u Getingen

Getingen momka koji će u septembru napuniti 20 godina najavljuje kao jednog od najvećih evropskih talenata

5688 pregleda 6 komentar(a)
Žugić u dresu Ulma, Foto: Eurocup
Žugić u dresu Ulma, Foto: Eurocup

Sa juga Njemačke u centralni dio ove države, iz redova šampiona Bundeslige u ekipu koja će igrati kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

Crnogorski košarkaš Fedor Žugić novi je igrač Getingena, u koji stiže iz Ulma. Čini se kao korak unazad za veliku nadu naše košarke, ali za Žugića je najvažnije da će u Donjoj Saksoniji imati mnogo veću minutužu od one u klubu sa obale Dunava.

"Fedor je mlad, može da igra na pozicijima dva i tri, a u Ulmu i reprezentaciji Crne Gore je pokazao koliko je talentovan", rekao je za klupski sajt Olivije Fukar.

Getingen momka koji će u septembru napuniti 20 godina najavljuje kao jednog od najvećih evropskih talenata i košarkaša kojeg su u Ulmu usporile povrede.

I pored toga, u prošloj sezoni je odigrao 53 utakmice za Ulm - u Bundesligi je prosječno igrao 12 minuta i bilježio 4,4 poema, 1,3 skoak и 0,7 asistencija, a 25 poena protiv Hamburga bio je njegov najbolji učinak.

U Evrokupu je u prosjeku igrao 16 minuta i imao učinak od šest poena pi meču.

U Crnoj Gori Žugić je nastupao za Budućnost Volij i Studentski centar (danas SC Derbi), a u dresu našeg šampiona postao je najmlađi igrač svih vremena koji je nastupio u Evroligi - sa 15 godina i 157 dana protiv Žalgirisa.

Bonus video: