Pau Gasol, živa legenda evropske košarke: Od početka punom snagom

Slavni Katalonac ima nestvaran prosjek od 20,4 koša, 7,9 skokova, 1,8 asistencija i 1,9 blokada na velikim takmičenjima, a 61 poen mu nedostaje da postane najbolji strijelac u istoriji evropskih prvenstava
2 komentar(a)
Gasol, Foto: Reuters
Gasol, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2017. 10:35h

Od specijalnog izvještača Vijesti

Pau Gasol nije samo živa legenda španske, već i svjetske košarke.

Centar San Antonija je 6. jula proslavio 37. rođendan, ali ga to nije spriječilo da još jedno ljeto posveti nacionalnom timu i pokuša da se četvrti put u karijeri popne na krov Starog kontinenta.

Slavni Katalonac ima nestvaran prosjek od 20,4 koša, 7,9 skokova, 1,8 asistencija i 1,9 blokada na velikim takmičenjima, a 61 poen mu nedostaje da postane najbolji strijelac u istoriji evropskih prvenstava.

Preko 30 pogodaka je upisao 11 puta, brojku od 20 poena prebacio u čak 74 navrata, a bio je MVP tri velika takmičenja - Svjetskog prvenstva 2006. i kontinentalnih šampionata 2009. i 2015. godine.

Sve to mu nije ugasilo glas za pobjedama i želju da osvoji i 11. medalju.

"Tokom svih ovih godina, bilo mi je veliko zadovoljstvo da budem član ove porodice, grupe sjajnih ljudi. Proživjeli smo zajedno mnoge divne trenutke i imamo nevjerovatno zajedništvo. Za ovih 17 godina u nacionalnom timu sam odigrao gotovo 200 utakmica, iako sam morao da preskačem pojedina ljeta. Kažu da je život putovanje, a ovo moje je bilo predivno i nadam se da će se nastaviti", rekao je Gasol za sajt Španske košarkaške federacije.

O meču sa Crnom Gorom, Gasol je bio kratak:

"Imaju tim visokog nivoa, znaju da pogode neke teške šuteve, a mogu da stvore mnogo problema ako ostanu sami. Od početka moramo da idemo punom snagom", kazao je Gasol.

Bonus video: