Kina dobila pojačanje iz NBA: Kajl Anderson kod Đorđevića

U saopštenju se ne precizira da li se igrač Minesote odrekao američkog pasoša, pošto Kina teoretski ne priznaje dvojno državljanstvo.

4311 pregleda 1 komentar(a)
Anderson, Foto: Printscreen YouTube/Minnesota Timberwolves
Anderson, Foto: Printscreen YouTube/Minnesota Timberwolves

Američki košarkaš Kajl Anderson ubuduće će igrati za reprezentaciju Kine, saopštio je danas tamošnji košarkaški savez.

Ovaj 29-godišnji košarkaš Minesote, čiji je pradjeda kineskog porijekla, ranije ove godine je najavio da će aplicirati za kinesko državljanstvo.

"Zahvaljujući akciji i podršci svih strana, Li Kajer je jutros dobio kinesko državljanstvo", saopštila je Kineska košarkaška federacija, koristeći kinesko ime Kajla Andrersona.

Ova objava na društvenoj mreži Weibo propraćena je fotografijom Kajla Andersona kako uz osmijeh pozira pored svoje majke i predsjednika Kineske košarkaške federacije Jao Minga, nekadašnje zvijezde Hjustona. U saopštenju se ne precizira da li se igrač Minesote odrekao američkog pasoša, pošto Kina teoretski ne priznaje dvojno državljanstvo. Košarkaška reprezentacija Kine, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, trenutno je 27. na rang-listi Međunarodne košarkaške federacije (Fiba). Dobijanje kineskog državljansta je teško, ali je Kina posljednjih godina naturalizovala nekoliko stranih sportista, od kojih većina ima kineske predake ili su živjeli duže u toj zemlji.

Bonus video: